چاپ کد خبر: 127365
13 آذر 1402

۱۳روش کاملا موثر و طبیعی برای درمان خشکی دست

از مشکلات رایجی که در پاییز و زمستان ممکن است به سراغتان بیاید خشکی دست است. این مشکل بسیار آزار دهنده اس و قطعا کار کردن با دست های خشک بسیار سخت است.بنابراین باید مشکل به ظاهر ساده را جدی بگیرید و به فکر درمان آن باشید.

درمان خشکی دست

علت خشکی دست
خشکی دست خیلی متداول است و بیشتر به دلیل تأثیرات محیطی ایجاد می‌شود. اگر به طور مرتب در حال ظرف شستن هستید یا در آب و هوای خشک و سرد زندگی می‌کنید، بیشتر از افراد دیگر مستعد ابتلا به خشکی دست هستید.

خشکی پوست دست در درجه‌ اول ناشی از موارد زیر است:

  • آب و هوا
  • محرک‌های محیطی
  • شرایط پزشکی

آب و هوا
آب و هوا دلیل اصلی خشکی دست در فصل زمستان است. با افزایش سرما به تدریج رطوبت هوا کاهش می‌یابد. به دنبال آن، بدن شما نیز نمی‌تواند رطوبت خود را حفظ کند و به همین دلیل در هوای خشک، پوست بدن و دست هایتان خشک می شود.

محرک‌های محیطی
اگر پزشک یا پرستار هستید و دست‌های خود را زیاد می شویید یا چندین بار در روز از ضدعفونی کننده دست استفاده می کنید، احتمالاً دستتان بیشتر از افراد دیگر خشک می شود. همچنین، اگر آرایشگر هستید یا شغل شما طوری است که با شستشو سر و کار دارید، به علت تماس با مواد شیمیایی و صابون، بیشتر ممکن است دست‌هایتان خشک شود.

بیماری زمینه‌ای
برخی بیماری‌ها بر جریان خون تأثیر می‌گذارند. اگر به بیماری‌هایی نظیر دیابت یا لوپوس (یک بیماری خود ایمنی مزمن) دچارید، ممکن است پوست دستتان خشک شود.
بیماری‌های دیگری نیز وجود دارند که بر پوست تأثیر می گذارند و سبب خشکی پوست دست و پوسته پوسته شدن و ترک خوردن آن می‌شوند، مانند بیماری پوستی پسوریازیس و اگزمای دست.

خشکی دست

۱۳ روش درمان خشکی دست:

۱- پوست خود را در برابر آفتاب بپوشانید
اگر در برابر نور خورشید از خود محافظت نکنید، پوستتان خشک و آفتاب سوخته می شود و حتی ممکن است مشکلات شدیدتری را نیز تجربه کنید. در واقع، هچ قسمتی از بدن شما نباید برای مدتی طولانی در معرض آفتاب باشد. دست های شما نیز از این قاعده مستثنا نیستند. محافظت از دست با کرم ضد آفتاب، باعث جلوگیری از خشکی پوست دست ناشی از نور خورشید می‌شود.

۲- از پوست خود محافظت کنید
نور خورشید می‌تواند پوست را خشک کند یا باعث سوختگی شود. به همین دلیل، توصیه می‌شود از تمام نواحی بدن از جمله دست‌ها در برابر نور آفتاب محافظت کنید. استفاده از ضدآفتاب روی پوست دست می‌تواند به جلوگیری از خشک شدن آن‌ کمک کند.

۳- درمان‌های شبانه را امتحان کنید
اگر دست‌هایتان بسیار خشک است، درمان‌های شبانه را امتحان کنید. به این منظور، باید مقدار زیادی لوسیون یا کرم مرطوب کننده مناسب را به کار ببرید. پس از اینکه کرم زیادی را به پوست خود زدید، باید جوراب، یا دستکشی بپوشید که انگشت شست را از چهار انگشت دیگر جدا می‌کند. این نوع پوشش‌ کمک می‌کند کرم مرطوب کننده روی پوست‌تان بماند و در طول شب جذب شود.

۴- دستکش بپوشید
اگر دست‌های شما به‌طور مکرر با آب تماس دارند، از دستکش استفاده کنید. مواجهه‌ی طولانی‌مدت با آب می‌تواند چربی طبیعی پوست را از بین ببرد، رطوبت را از دست‌های شما خارج ‌کند و باعث خشکی پوست ‌شود.

۵- روی دست‌هایتان آلوئه‌ورا بمالید
آلوئه‌ورا ضدباکتری و ضدالتهاب است و باعث تسکین پوست می‌شود. شما می‌توانید ژل طبیعی آلوئه‌ورا را مستقیما از گیاه‌ی آن بگیرید و روی پوست دست بمالید یا از مرطوب‌کننده‌های حاوی آلوئه‌ورا استفاده کنید.

درمان خشکی دست

۶- از دستگاه‌ی رطوبت‌ساز استفاده کنید

افراد مبتلا به مشکلات تنفسی اغلب از دستگاه‌ی رطوبت‌ساز برای کمک به تنفس خود استفاده می‌کنند. این دستگاه روی پوست هم تاثیر زیادی دارد و می‌تواند در محیط‌های خشک یا فصول سرد سال از آن محافظت کند. چون کمبود رطوبت را در محیط جبران می‌کند. معمولا توصیه می‌شود دستگاه‌ی رطوبت‌ساز را کنار تختخواب قرار دهید، با این حال می‌توانید از آن در سایر بخش‌های خانه هم استفاده کنید.

۷- پوست خود را با صابون نشویید
مواد شیمیایی موجود در ترکیبات بیشتر صابون‌ها، دست‌های شما را خشک می‌کنند. به همین دلیل، بهتر است از شوینده‌های غیر صابونی مانند پاک کننده‌های مناسب استفاده کنید. همچنین، باید از شستشوی بیش از حد دست‌های خود بپرهیزید.

۸- استرس خود را کاهش دهید
استرس در افراد مبتلا به اگزما باعث شعله‌ور شدن علائم بیماری می‌شود. به همین دلیل، به این افراد توصیه می‌شود با خودمراقبتی و کاهش استرس از خشکی پوست دست و سایر نواحی بدن خود جلوگیری کنند.

۹-در مورد ضرورت مصرف دارو با پزشک صحبت کنید
اگر به اگزمای شدید مبتلا هستید، ممکن است برای بهبود پوست دست‌هایتان به دارو نیاز داشته باشید. در این شرایط، پزشک می‌تواند با توجه به وضعیت شما استروئیدهای موضعی یا آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی را تجویز کند.

۱۰- تحت نظر پزشک از کرم‌های قوی استفاده کنید
در بعضی موارد، پزشک برای درمان پوست‌های بسیار خشک و پوسته پوسته، استفاده از لوسیون‌های مخصوص حاوی اسید لاکتیک یا اوره را توصیه می‌کند. این مواد در درمان خشکی دست بسیار موثر هستند.

خشکی دست

۱۱- درباره‌ی درمان با اشعه‌ی ماوراء بنفش با پزشک مشورت کنید
در صورت ابتلا به پسوریازیس شدید، درمان با اشعه‌ی ماوراء بنفش (UV) می‌تواند به بهبود پوست کمک کند. با این حال، قبل از امتحان کردن این روش لازم است با پزشک صحبت کنید.

۱۲- دست‌هایتان را لایه‌برداری کنید
لایه‌برداری به حذف سلول‌های مرده پوست از روی دست کمک می‌کند. تجمع سلول‌های مرده اغلب به پوست آسیب می‌رساند و به خشکی و ترک خوردن دست‌ها منجر می‌شود.

۱۳- از حمام جوی دوسر استفاده کنید
حمام کردن با جوی دوسر خام یا پخته شده به جوانسازی پوست شما کمک می‌کند. می‌توانید جوی دوسر را در لگنی کوچک بریزید و سپس آن را با روغنی طبیعی مانند روغن زیتون مخلوط کنید. همچنین، می‌توانید جوی دو سر را در وان پر از آب بریزید و از آن استفاده کنید.

درمان‌های پزشکی خشکی پوست دست
درمان‌های پزشکی خشکی دست، بیشتر بر بیماری‌های زمینه‌ای مانند اگزما و پسوریازیس تمرکز می‌کنند. در صورت وجود هر یک از موارد زیر، باید به پزشک معالج خود مراجعه کنید:

  • خونریزی
  • تغییر رنگ پوست
  • ورم
  • ترشح از زخم‌های باز
  • قرمزی شدید پوست

همچنین، اگر خشکی دست‌هایتان شدت یافت یا داروهای خانگی مؤثر نبود، باید با پزشک خود صحبت کنید.

درمان خشکی دست

پیشگیری از خشکی دست

اینکه چگونه از خشکی بیش از حد پوست دست جلوگیری کنید، به شرایط شما بستگی دارد. با این حال، معمولا رعایت نکات زیر کمک‌کننده است:

  • از محصولاتی که حاوی مواد معطر هستند استفاده نکنید، چون می‌توانند خشکی پوست را تشدید کنند.
  • میزان استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده را کاهش دهید، چرا که ممکن است باعث خشکی پوست شوند.
  • از کرم‌های غلیظ برای مرطوب کردن دست‌ها استفاده کنید، چون از قدرت آبرسانی بالایی برخوردارند.
  • در طول شب روی پوست دست مرطوب‌کننده بزنید و سپس دستکش بپوشید تا جذب آن بیشتر شود.
  • در صورتی که خشکی دست‌های شما به شرایط محل کارتان مربوط است، همیشه یک لوسیون همراه‌ی خود داشته باشید تا بتوانید در طول روز از آن استفاده کنید. توصیه می‌شود به‌سراغ مرطوب‌کننده‌ی حاوی گلیسرین، روغن جوجوبا، شی‌ باتر و آلوئه‌ورا بروید.
  • اگر در محیطی کار می‌کنید که دست‌ها به‌طور مکرر در معرض آب قرار می‌گیرند، سعی کنید برای محافظت از آن‌ها دستکش بپوشید.
  • تا حد امکان از دستگاه‌ی دست خشک‌کن استفاده نکنید، چون گرما هم مثل سرما می‌تواند پوست را تحریک کند. دوش گرفتن با آب داغ هم ممکن است چنین اثری روی پوست شما داشته باشد.
  • اگر به اگزما و سایر بیماری‌های پوستی مبتلا هستید، اقدامات لازم را برای جلوگیری از عود بیماری انجام دهید. این اقدامات ممکن است شامل کاهش استرس و پیروی از تمام توصیه‌های پزشک باشد.

کلام پایانی
خشکی دست یک اتفاق طبیعی است که اکثر مردم هر از گاهی آن را تجربه می‌کنند. در بیشتر موارد، کرم‌های بدون نسخه و درمان‌های خانگی برای درمان خشکی دست یا پیشگیری از بروز آن کافی هستند. اگر این راهکارها موثر نبودند یا با علائم دیگری مثل خونریزی، تورم، تغییر رنگ پوست یا قرمزی شدید مواجه شدید، در اسرع وقت به متخصص پوست مراجعه کنید.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار