چاپ کد خبر: 134654
29 بهمن 1402

خواص باورنکردنی جو برای سلامتی بدن که تاکنون نمی دانستید

جو جزو غلاتی است که بسیار برای بدن مهم و مفید است و می تواند در پیشگیری برخی بیماری ها کمک کند.پس مهم است این ماده غذایی بسیار مفید را در برنامه غذایی خود بگنجانیم.در ادامه این مطلب شما را با خواص بیشتر و دقیق تر جو آشنا می کنیم.پس تا انتها ما را همراه کنید.

خواص جو برای سلامتی

جو سرشار از ویتامین‌، مواد معدنی و  ترکیبات مفید

جو به عنوان غلات کامل و منبع غنی فیبر، مولیبدن، منگنز و سلنیوم است. همچنین حاوی مقادیر خوبی از مس، ویتامین B1، کروم، فسفر، منیزیم و نیاسین است . علاوه بر این، جو حاوی لیگنان‌ها (گروهی از آنتی اکسیدان‌ها که با کاهش خطر ابتلا به سرطان و مرتبط با بیماری قلبی) است. با این حال، مانند همه غلات کامل، جو دارای مواد ضد مغذی است که هضم و جذب مواد مغذی بدن شما را مختل می‌کند. اگر سعی کنید دانه را خیس کنید یا بگذارید تا جوانه بزند و محتوای ضد مغذی آن کاهش یابد. این روش‌های آماده‌سازی باعث جذب بیشتر مواد مغذی جو می‌شود. خیساندن و جوانه زدن به مراتب سطح ویتامین، مواد معدنی، پروتئین و آنتی اکسیدان را نیز افزایش می‌دهد. علاوه بر این، می‌توانید از آرد جو و جو جوانه زده برای پخت و پز استفاده کنید.

خواص جو برای روده

فیبر موجود در جو به بهبود سلامت روده و تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و از بدن در برابر انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند. این غلات، مملو از ویتامین‌های گروه ب و کلروفیل است که در دفع سموم و از بین بردن سلول‌های سرطانی و رادیکال‌های آزاد موثر هستند.

تحقیقات دانشگاهی نشان داده‌اند که مصرف جو می‌تواند احتمال ابتلا به سرطان‌های روده و رکتال را کاهش دهد. فیبر جو در حرکت راحت‌تر غذا در مجرای روده نقش داشته و در کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مؤثر است.

خواص جو برای سلامتی

بهبود فرآیند گوارش و هضم با فیبر نامحلول در جو

جو می‌تواند سلامت روده شما را تقویت کند. فیبر بالای آن حرکت روده را تسریع می‌کند و احتمال یبوست شما را کاهش می‌دهد. در یک مطالعه چهار هفته‌ای در زنان بالغ، خوردن جو بیشتر باعث بهبود عملکرد روده و افزایش حجم مدفوع شد. از سوی دیگر به تغذیه سلول‌های روده کمک می‌کند، التهاب را کاهش می‌دهد و علائم اختلالات روده مانند سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS)، بیماری کرون و کولیت اولسراتیو را بهبود می‌بخشد.

فواید جو برای استخوان و دندان

جو سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مهمی همچون فسفر، منگنز، کلسیم، و مس است که برای حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری هستند. به طور خاص، آب جوی بدون الکل، که میزان کلسیم بسیار بالایی دارد و ۱۱ برابر شیر است، در پیشگیری و درمان علائم مرتبط با پوکی استخوان مفید است. هر چند تحقیقات در این زمینه محدود است، اما پزشکان و متخصصان تغذیه بر این باورند که جو و دیگر غلات غنی شده به حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها کمک می‌کنند.

جلوگیری از تشکیل سنگ کیسه صفرا

مصرف جو می‌تواند به جلوگیری از شکل‌گیری سنگ کیسه صفرا کمک کند. سنگ‌های صفراوی ذرات جامدی هستند که می‌توانند خود به خود در کیسه صفرا، اندام کوچکی که در زیر کبد قرار دارد، تشکیل شوند. کیسه صفرا اسیدهای صفراوی تولید می‌کند که بدن شما از آنها برای هضم چربی استفاده می‌کند. در بیشتر موارد، سنگ کیسه صفرا هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند. با این حال، گاهی اوقات، سنگ‌های صفراوی بزرگ می‌توانند در مجرای کیسه صفرا گیر کنند و باعث درد شدید شوند. چنین مواردی اغلب نیاز به جراحی برای برداشتن کیسه صفرا دارند. فیبرهای نامحلول موجود در دانه جو به جلوگیری از تشکیل سنگ کیسه صفرا و کاهش احتمال جراحی کیسه صفرا کمک کند. در یک مطالعه مشاهده‌ای ۱۶ ساله، زنانی که بالاترین مقدار فیبر مصرفی را داشتند، ۱۳ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سنگ‌های صفراوی بودند که نیاز به برداشتن کیسه صفرا دارند. به نظر می‌رسد که این مزیت وابسته به دوز باشد، زیرا هر ۵ گرم افزایش در مصرف فیبر نامحلول خطر سنگ کیسه صفرا را تا حدود ۱۰ درصد کاهش می‌دهد. در مطالعه دیگری، افراد چاق در یکی از دو رژیم کاهش وزن سریع قرار گرفتند؛ یکی غنی از فیبر و دیگری حاوی پروتئین. کاهش وزن سریع می‌تواند خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا را افزایش دهد. پس از پنج هفته، شرکت کنندگانی که رژیم غذایی غنی از فیبر داشتند، سه برابر بیشتر از کسانی که رژیم غذایی غنی از پروتئین داشتند، کیسه صفرا سالم داشتند.

خواص جو

بتا گلوکان جو و کاهش سطح کلسترول

نشان داده شده است که بتاگلوکان‌های موجود در جو با اتصال به اسیدهای صفراوی، کلسترول بد LDL را کاهش می‌دهند. بدن شما این اسیدهای صفراوی را – که کبد شما از کلسترول تولید می‌کند – از طریق مدفوع خارج می‌کند. سپس کبد شما باید کلسترول بیشتری را برای تولید اسیدهای صفراوی جدید مصرف کند و به نوبه خود میزان کلسترول در گردش خون را کاهش دهد. در یک مطالعه کوچک، مردان دارای کلسترول بالا در رژیم غذایی غنی از گندم کامل، برنج قهوه‌ای یا جو قرار گرفتند. پس از ۵ هفته، افرادی که جو مصرف کردند، ۷ درصد بیشتر از شرکت کنندگان در دو رژیم دیگر، سطح کلسترول خود را کاهش دادند. علاوه بر این، گروه جو همچنین کلسترول HDL “خوب” خود را افزایش داد و سطح تری گلیسیرید خود را به بیشترین میزان کاهش داد. یک بررسی اخیر با ارزیابی ۱۴ نمونه تصادفی نتایج مشابهی پیدا کرد. مطالعات آزمایشگاهی، حیوانی و انسانی همچنین نشان می‌دهد که SCFAهای تولید شده زمانی که باکتری‌های سالم روده از فیبر محلول تغذیه می‌کنند، ممکن است به جلوگیری از تولید کلسترول نیز کمک کند و سطح کلسترول را کاهش دهد. در واقع جلوگیری از تشکیل آن و افزایش دفع آن از طریق مدفوع توسط مواد مغذی موجود در دانه جو انجام می‌شود.

جو عاملی برای کاهش احساس گرسنگی و کاهش وزن

مصرف انواع جو گرسنگی را کاهش می‌دهد و احساس سیری را تقویت می‌کند؛ که هر دو ممکن است در طول زمان منجر به کاهش وزن شوند. این دانه به دلیل داشتن فیبر بالا، گرسنگی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. فیبر محلول معروف به بتا گلوکان بسیار مفید است. فیبرهای محلول مانند بتا گلوکان تمایل به تشکیل یک ماده ژل مانند در روده شما دارند که هضم و جذب مواد مغذی را کند می‌کند. به نوبه خود، این امر اشتهای شما را کاهش می‌دهد و سیری را تقویت می‌کند. بررسی ۴۴ مطالعه نشان داد که فیبرهای محلول، مانند بتا گلوکان، موثرترین نوع فیبر برای کاهش اشتها و مصرف غذا هستند . علاوه بر این، فیبر محلول ممکن است چربی شکم مرتبط با بیماری متابولیک را هدف قرار دهد.

خواص جو برای فشار خون

مصرف منظم جو نقش مهمی در تنظیم فشار خون و کاهش سطح بالای کلسترول خون دارد. این غله، حاوی فیبر محلول فراوانی است که در کاهش کلسترول بد (LDL) مؤثر بوده و به تحقیقاتی در سال‌های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۹ مرتبط است.

این مطالعات نشان دادند که مصرف غلات غنی از فیبر، چه محلول و چه نامحلول، به کاهش فشار خون و حفظ وزن در محدوده‌ی سالم کمک می‌کند. علاوه بر این، مصرف جو به طور چشمگیری سطح کلی کلسترول، کلسترول بد و تری‌گلیسیرید را کاهش داد، بدون اینکه تأثیری بر کلسترول خوب یا HDL داشته باشد.

خواص جو

جو در رژیم غذایی و کاهش خطر بیماری قلبی

غلات کامل به طور مداوم با سلامت قلب بهتر مرتبط هستند. بنابراین، جای تعجب نیست که افزودن منظم جو به رژیم غذایی ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش دهد. به این دلیل که جو ممکن است برخی از عوامل خطر را کاهش دهد – علاوه بر کاهش سطح کلسترول بد LDL، فیبر محلول جو ممکن است سطح فشار خون را کاهش دهد. در واقع، بررسی اخیر مطالعات کنترل تصادفی شده مشاهده کرد که مصرف متوسط ۸.۷ گرم فیبر محلول در روز ممکن است با کاهش متوسط ۰.۳-۱.۶ میلی متر جیوه در فشار خون مرتبط باشد. فشار خون بالا و کلسترول LDL بالا دو عامل خطر و هشدار شناخته شده برای بیماری قلبی و عروقی هستند. بنابراین، کاهش مصرف آنها می‌تواند از قلب شما محافظت کند.

همه کاره و آسان برای اضافه کردن به رژیم غذایی

جو ارزان است و به راحتی می توان آن را به رژیم غذایی خود اضافه کرد؛ به دلایل بسیاری که گفتیم می‌تواند جایگزینی عالی برای سایر غلات باشد. همچنین جایگزین بسیار خوبی برای غذاهای برنج سفید مانند پلو یا ریزوتو است. همچنین این دانه رامی‌توان به سوپ، قیمه، خورش، سالاد و نان اضافه کرد یا به عنوان بخشی از صبحانه غلات داغ مصرف کرد. شما همچنین می‌توانید به سادگی نان غلات کامل حاوی جو بخرید.

به طور خلاصه و بر اساس نتایج تحقیقات علمی؛ دانه جو، پتانسیل درمانی بسیاری دارد؛ یک دانه غلات است و در طب سنتی قرن‌ها است که مورد استفاده قرار می‌گیرد. یک منبع غنی از مواد شیمیایی گیاهی مانند پلی فنل‌ها، فلاونوئیدها، اسیدهای فنولیک و توکوفرول‌ها است. نشان داده شده است که این ترکیبات دارای خواص درمانی مختلفی هستند و برای مزایای بالقوه آنها در انواع بیماری‌ها مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. پلی فنول‌ها و فلاونوئیدها در این دانه به دلیل فعالیت‌های آنتی اکسیدانی و ضد التهابی خود شناخته شده‌اند که ممکن است برای مدیریت بیماری‌های مرتبط با استرس اکسیداتیو مانند دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی مفید باشند. اسیدهای فنولیک دارای فعالیت‌های ضد سرطان‌زایی و ضد میکروبی هستند و ممکن است در پیشگیری و درمان انواع سرطان‌ها، عفونت‌ها و بیماری‌های مزمن مفید باشند. گزارش شده است که توکوفرول‌ها که ترکیبات اصلی گیاه جو هستند، دارای خواص ضد التهابی، ضد سرطانی و ضد میکروبی هستند و ممکن است در درمان سرطان، بیماری‌های قلبی عروقی و سایر بیماری‌های مزمن مفید باشند. .

خواص جو برای دیابت

مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که جو می‌تواند تأخیر در جذب گلوکز را در جریان خون ایجاد کند، که این امر در کنترل دیابت مؤثر است. همچنین، مطالعات بررسی کرده‌اند که جو نسبت به نان سفید، قدرت سیرکنندگی بیشتری دارد.

تحقیقات دیگر نشان داده‌اند که مصرف مواد غذایی غنی از منیزیم، مانند جو، با کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ مرتبط است. جو به عنوان یکی از غلات غنی شده، سرشار از منیزیم و کلسیم است و در مبارزه با دیابت نقش مهمی دارد.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار