چاپ کد خبر: 129288
30 آذر 1402

۳ میلیون ایرانی به کوه و کمر زده اند ، هر زبان بسته ای را می کُشند ، آمارشان را هم ندارند

کسانی وجود دارد که به هر جنبنده‌ای -به غیر از گونه انسان- تیراندازی می‌کنند و آمار این حیوانات و گیاهان در هیچ جدولی منتشر نمی‌شود.شکار غیرمجاز در یک دهه اخیر خسارات جبران‌ناپذیری به حیات وحش کشور وارد کرده است. بین سال‌های ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ حدود یک میلیون و ۲۱۸هزار حیوان در معرض شکار، قاچاق، تاکسیدرمی، زنده‌گیری از طبیعت و فروش قرار گرفته‌اند.

تفنگ ، حیات وحش ، شکار

به گزارش اول فارس ، این آمار فقط شامل برخی آبزیان، پرندگان و پستانداران بزرگ‌جثه مثل کل و بز، قوچ و میش، جبیر، آهو و… می‌شود و قطعا آن بخش عظیمی از تخلفات را که کشف نمی‌شوند شامل نمی‌شود. به‌گفته مسئولان یگان حفاظت محیط‌زیست ۹۰درصد تخلفات مربوط به حیات وحش و شکار کشف نمی‌شود.

در شرایطی که به هر کسی که اسلحه شکاری مجاز داشته باشد، سالانه ۱۰۰فشنگ سهمیه قانونی تعلق می‌گیرد، چنین آمارهایی را نباید محدود به پستانداران بزرگ‌جثه و پرندگان مهاجری دانست که تا همین پارسال به‌صورت غیرقانونی ولی در ملأعام در بازارروز فریدون‌کنار فروخته می‌شد.

بخشی از ۳۰۰میلیون تیری که سالانه با تمدید مجوزهای حمل و نگهداری سلاح توزیع می‌شود، در اختیار کسانی قرار می‌گیرد که شکارچی حرفه‌ای و قانونمدار هستند و برای شکار در فصل مناسب، درخواست مجوز شکار می‌کنند. بخشی اما کسانی‌اند که برای تخلیه هیجانات ناشی از تیراندازی یا دسترسی به گوشت مجانی، سر از طبیعت درآورده و به‌صورت غیرقانونی اقدام به شکار حیوانات (قابل خوردن و غیرقابل خوردن) می‌کنند.

در میان آنها کسانی وجود دارد که به هر جنبنده‌ای -به غیر از گونه انسان- تیراندازی می‌کنند و آمار این حیوانات و گیاهان در هیچ جدولی منتشر نمی‌شود.

اسماعیل کهرم، متخصص محیط‌ زیست: تفاوت اساسی بین شکارچی زبده که ۳روز به‌دنبال شکار تروفه در کوهستان دوربین و اسحله می‌کشد با افراد ناشی که در تعطیلات به هر جنبنده‌ای تیر می‌اندازند، وجود دارد. هر کسی که اسلحه داشته باشد که شکارچی نمی‌شود. عده‌ای دسترسی به اسلحه ارزان‌ قیمت تولید کشورهای همسایه پیدا کرده‌اند که اصلا قواعد شکار را نمی‌دانند. از درون خودرو به هر سمتی تیر می‌اندازند. ۳میلیون اسلحه‌ای که در اختیار مردم است کافی است که ۱۰برابر نسل فعلی چهارپا و پرنده را از زمین بردارد. شکارچیان ناشی و خلق‌الساعه برای تخلیه هیجانات خود، بیرون شهرها پرندگانی مانند کلاغ، زاغ، چرخ‌ریسک و… را شکار می‌کنند. شکارچی غیرحرفه‌ای که مهارت شکار کبک و دراج را ندارد، به سایر حیوانات آسیب وارد می‌کند.

آمارهای ابتدا و انتهای یک دهه آسیب به حیات وحش

آمار شکار
جدول ارقام ابتدا و انتهای یک دهه آسیب به حیات وحش تغییرات زیادی کرده است. در میانه این دهه نیز سال‌هایی بوده که آمارهای مربوط به تخلفات به مراتب بیشتر از شروع این دهه بوده است.

تخلفات درصد اختلاف ابتدا و انتهای یک دهه

(۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰)

صید غیر مجاز آبزیان ۶۵ درصد کاهش
شکار غیر مجاز پرندگان ۲۵ درصد کاهش
شکار غیر مجاز پستانداران ۶۰ درصد افزایش
زنده گیری پرندگان ۵۶ درصد کاهش
زنده‌گیری پستانداران ۴۹۰ درصد افزایش
شروع به شکار ۸۲ درصد کاهش
نگهداری و خرید و فروش حیات وحش زنده و غیر زنده ۱۹۸.۵ درصد افزایش

درصد اختلاف ابتدا و انتهای یک دهه آسیب به حیات وحش (۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰)

آمار شکار حیوانات در ایرات

جدول یک دهه کشفیات مربوط به تخلفات حیات وحش

*منبع: همشهری آنلاین

نظر بدهید

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

باهر شنبه , ۲ دی ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۸

مردمی که باید لباس پوشیدن و حجاب آنها استاندارد و رقص و آواز و موسیقی آنها باید فرمایشی باشد و اعتراض و تمام حرکات آنها مثل حرکات آدم ماشینی برنامه ریزی شده باشد و هیچ راه نفس کشی ندارند ، چه راهی دیگر جز عرق سازی و عرق خوری و مصرف مواد مخدر و شیمیایی و حمله به جانوران طبیعت برای تفریح و سرخوشی دارند؟!!!!

ناشناس پنجشنبه , ۳۰ آذر ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۳

فقط«پهپادقاتل»به منظورشکارکردن جنایتکاران زیست محیطی و کاملادراختیارافرادونیروهای دارای صلاحیت محیط بان وشکاربانان

آخرین اخبار