چاپ کد خبر: 104312
25 بهمن 1401

ببینید|معدن سنگ شگفت انگیز هخامنشیان برای ساخت تخت جمشید

مَعدن سنگِ روستای مَجدآباد در شهر مَرودَشت، یکی از گنجینه های ارزشمند فرهنگیِ پنهان ایران است که شهریاران هخامنشی برای ساخت میراث جهانی پارسه از آن بهره برده اند.

به گزارش اول فارس ، هخامنشیان برای ساخت و برپایی کاخ ها و ساختمان های شهر پارسه (تخت جمشید)، بهترین و خوب ترین (مرغوب ترین) سنگ ها را از دامنه و سینه های کوه و صخره ها گزینش (انتخاب) کرده و با پدیداری بهترین کان ها (معادن) سنگ های مناسب را کَنده و آن ها را با ابزارهای ساده جدا، و به شهر پارسه برده اند. همچنین هر کدام از سنگ ها برای ساخت بخشی از کاخ ها و ساختمان ها در نظر گرفته می شده و با علامت گذاری و روش های ویژه از سینه و صخرۀ کوه بُرش خورده و پس از آن به کارگاه های تراش در شهر پارسه می آوردند. کارگران هر تکه سنگ را برای کاربری ای که از پیش تعیین شده بود، آماده کرده و به کار می گرفتند.

روش مهندسی بسیار شِگَرف و نَغز هخامنشیان در برون آوریِ (استخراج) سنگ ها از سینۀ کوه و صخره ها آن هم در ۲۵۰۰ سال پیش، بسیار چشم گیر و درخُور نگرش است. نیاکان پاک سرشت ما در همۀ زمینه ها و دانش و فن ها (علوم و فنون) از بهترین و گاه ساده ترین روش بهره برده اند.

هخامنشیان برای ساخت میراث جهانی پارسه (تخت جمشید) از چندین کانِ (معدن) سنگ در سرزمین پارس بهره برده اند که یکی از مهم ترین آن ها که دارای سنگ های خوب تراش و ارزنده ای بوده، کانِ سنگ در روستای مَجدآباد است.

دراین گزارش کوتاه، کوشش نگارنده(سیاوش آریا)  تنها به شناسایی (معرفی) کانِ سنگ مجدآباد با بیان و روشی ساده بوده است تا خوانندگان نخست پِی به شناخت این یادمان تاریخی – فرهنگی برده و دو دیگر از هوش و توانمندیِ پارسیان برای برون آوری و جابه جایی سنگ ها آگاه شده و دریابند که گذشتگان پاک نهاد ما چه سختی ها و دشواری هایی را برای پدیداری یادمان باستانی پارسه، کشیده اند تا امروزه یکی از ارزشمندترین و با شکوه ترین میراث جهانی ایران رقم خورده و برجای بماند. هنوز هم ویرانه های پارسه، دل هر دوست دارتاریخ و فرهنگ ایرانی را می رُباید و شگفتی ها و رازهای فراوانی را در پَسِ پرده، پنهان دارد. باشد که همواره پاس دار و نگاه بان یادگارهای گذشتگان خویش باشیم.

معدن سنگ مَجدآباد

کوه مَجدآباد در شهرستان مَرودشت، بخش رامجرد و در روستای مَجدآباد جای گرفته است. این کوه در ۴۰ کیلومتری باختر (غرب) میراث جهانی پارسه (تخت جمشید) جای دارد. پارسیان برای برپایی و ساخت کاخ ها و دیگر ساختمان های جهانی پارسه از چندین مکان و کوه، سنگ جا به جا کرده و به آن جا آورده اند. ولی به باور کارشناسان سنگ های صخره ای و خوب تراش و نیک را از کوه مجدآباد که راه کمابیش درازی هم تا پارسه داشته، به آن جا برده اند. دوری مکان، بیانگر سختی و دشواری های پیش روی کارگرانی است که در آن جا سرگرم کار بوده و بی گمان جز دلبستگی و شیفتگی کارگران که همان عشق است، چیز دیگری نمی توانسته از خستگی و درد و رنج آن ها بکاهد.

سنگ هایی که در ساخت پارسه به کار رفته اند بیشتر دونمونه هستند : یکی کمی صخره ای از جنس سنگ آهکی به رنگ خاکستری روشن با سنگواره های دورۀ کرتاسه میانی، و دیگر سنگ صخره ای از جنس سنگ آهک، ولی سخت تر و فشرده تر از نمونۀ نخستین و به رنگ خاکستری رو به مشکی. سنگ های نخستین را از کان های شمال باختر (غرب) صفه و پیرامون پارسه و نواحی دور و نزدیک آن می آورده اند و سنگ های صخره ای را از کان های مجدآباد.

کَندن تخته سنگ ها

نخست بر لبۀ صخره های پهن بخشی بی زِبره را معین می کردند و با کِنِر (کلنگ یک سر دسته کوتاه)، قلم، تیشه و میخ های ویژه، گودال هایی به ژرفای (عمق) ۶۰ سانتی متر در فاصله های معین می کَندند و سپس در آن ها گُوِه هایی از چوب خشک می گذاردند و بر رویش آب می ریختند. آب، گُوه ها را منبسط می کرد و جای تنگ، اَنگیزۀ فشار به سنگ شده و تکۀ بزرگی از آن را جدا و به بیرون پرتاب می کرد. اگر رگه های خوبی در سنگ معدن بود از همان ها بهره می بردند و به کمک گیره و اَهرم، تکه تکه از آن می بریدند. گاهی با کِنِر راهروهایی در میان تخته سنگ ها درست کرده و ستونی (عمودی) پایین می رفتند و پس از آن تکه ها (قطعات) را می شکافتند و خُردتر می ساختند. نمونۀ این راهروها هنوز در پایین آرامگاه نیمه تمام در ۵۰۰ متری جنوب صفه موجود است.

گاهی تخته سنگ ها را درهمان جایگاه استخراج، به گونه ای زُمخت، به شکل شی ای که می خواستند بتراشند، درست کرده و در گوشه و کنارش زائده هایی گیره وار و دسته مانند را ناتراشیده می گذاشتند تا بتوان از آن ها برای بستن و بردن (حمل) آن سود جست. لبه ها را به هیچ روی، تیز و پرداخته نمی کردند تا مبادا درهنگام کار بشکند.

حمل سنگ ها

روش جابه جایی و بردن سنگ ها بدین گونه بوده است که هر سنگی را روی چند تختۀ چوبی بزرگ گذاشته و زیر تخته ها را غَلتک چوبی می نهادند و با هُل دادن سنگ و جا به جا کردن غلتک ها جلو می رفتند. در جاده، جانوران بارکش را به کار می گرفتند و در آبراه ها از کشتی کوچک (زورق) بهره برده و سنگ ها را می بردند. گمان می رود در جاهایی که می توانستند، گِل و شن ریخته و تخته سنگ را به ویژه اگر دایره ای شکل بوده، هُل داده و به گونۀ غلتک پیش می بردند.

بالا کشیدن سنگ ها

کارگران برای این کار داربست درست کرده و با بوبین (قرقره) و چرخ، سنگ ها را بالا می کشیدند. با چوب درختان کاج و بلوط و سِدر می توان داربست های بسیار محکم ساخت و کشف چند بوبین از دورۀ هخامنشی، که نمونه اَش را در دیرینکدۀ (موزه) پارسه داریم، نیز این باور را تایید می کند.

کانِ سنگ هخامنشی مَجدآباد در روستای مجدآباد در بلندای ۱۶۳۰ متری از سطح دریا جای دارد و ازسه سو، به روستای مجدآباد محدود است. از شمال، خاور(شرق) و جنوب نیز به خانه های مسکونی و از سمت باختر محدود به کوه سبز است.

کان سنگ هخامنشی مَجدآباد، نشانه ای از کوشش، توان، هنر و مهندسی شگرف ایرانیان را به نمایش می گذارد و بی گمان یکی از گنجینه های ارزشمند و پنهان کشور و یادمانی تاریخی  فرهنگی به جای مانده از گذشتگان برای همۀ نسل ها خواهد بود. پس بر همۀ مردم، نهادها و اُرگان های دولتی و خصوصی بایسته (واجب) است تا با جان و دل از یادگارهای گذشتگان به بهترین روش پاس داری و نگاه بانی کنند.

معدن سنگ هخامنشی مجدآباد در تاریخ ۱۹ اَمردادماه ۱۳۸۴ خورشیدی به شمارۀ ۱۲۷۷۴ به ثبت ملی رسیده است.تا کنون هیچ گونه کاری برای حریم این یادگار ملی انجام نگرفته است و مالکیت آن در اختیار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.

نگاره های زیر را که در سال ۱۳۹۸ گرفته شده است، ببینید :

تصاویر معدن شگفت انگیز سنگِ هخامنشیان برای ساخت تخت جمشید 1

تصاویر معدن شگفت انگیز سنگِ هخامنشیان برای ساخت تخت جمشید 13
زاویه دید از روبرو معدن سنگ هخامنشی مجدآباد


تصاویر معدن شگفت انگیز سنگِ هخامنشیان برای ساخت تخت جمشید 4

تصاویر معدن شگفت انگیز سنگِ هخامنشیان برای ساخت تخت جمشید 14
سطح های برش خورده و دستکند در سینۀ کوه برای بدست آوردن و ساختن آثار سنگی تخت جمشید در زمان هخامنشیان


تصاویر معدن شگفت انگیز سنگِ هخامنشیان برای ساخت تخت جمشید 5
استخراج سنگ از سینۀ کوه با ابزاری ساده در ۲۵۰۰ سال پیش، نشان شاهکار مهندسی ایرانیان است


تصاویر معدن شگفت انگیز سنگِ هخامنشیان برای ساخت تخت جمشید 8
بخشی از کوه را که هخامنشیان با ابزاری ساده کنده و برای ساخت میراث جهانی تخت جمشید می بردند


تصاویر معدن شگفت انگیز سنگِ هخامنشیان برای ساخت تخت جمشید 12
دید از زاویۀ بالا و بر روی معدن سنگ مجدآباد


تصاویر معدن شگفت انگیز سنگِ هخامنشیان برای ساخت تخت جمشید 9
پارسیان در مرحلۀ نخست سنگ ها را تکه تکه بُرش زده و سپس با اهرم گوه فشار آورده و جابه جا می کردند


تصاویر معدن شگفت انگیز سنگِ هخامنشیان برای ساخت تخت جمشید 3

تصاویر معدن شگفت انگیز سنگِ هخامنشیان برای ساخت تخت جمشید 2

تصاویر معدن شگفت انگیز سنگِ هخامنشیان برای ساخت تخت جمشید 15
هخامنشیان تکه سنگهای بزرگی را به وزن چندین تُن از سینه کوه کنده و با گذر ۴۰ کیلومتر به تخت جمشید می رساندند


تصاویر معدن شگفت انگیز سنگِ هخامنشیان برای ساخت تخت جمشید 7
بخش دیگری از معدن سنگ هخامنشی که در زیر خاک نهفته است


تصاویر معدن شگفت انگیز سنگِ هخامنشیان برای ساخت تخت جمشید 10
در پایین دست و حریم درجه یک بنای ملی که از گذشته، خانه های مسکونی بنا شده است


تصاویر معدن شگفت انگیز سنگِ هخامنشیان برای ساخت تخت جمشید 6
انبوه زباله و اشیای پلاستیکی که در درون بنای ملی ریخته و صحنۀ زشت و زننده ای را به نمایش گذاشته است


تصاویر معدن شگفت انگیز سنگِ هخامنشیان برای ساخت تخت جمشید 11
درخت کوچک بسیار زیبایی که درون سنگها رخنه کرده است و نمای زیبایی دارد هرچند برای آثار سنگی زیان بار است


نظر بدهید

نام های اصیل ایرانی برای دختران و پسران با ریشه فارسی

عکس های خیال انگیز ” شکست ناپذیرترین” قلعه‌ تاریخ ایران باستان

ماجرای شگفت انگیز نبرد شیر و گاو در نقش برجستۀ های تخت جمشید

 در کانال اول فارس عضو شوید 

اشاره 1

 کانال اول فارس در  ایتا 

 کانال اول فارس در سروش

کانال اول فارس در روبیکا

 کانال اول فارس در  بله 

کانال اول فارس در واتساپ

 کانال اول فارس در  تلگرام

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

علی جمعه , ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۲

از دزدی اضاف نمیارن ک از آثار تاریخی مراقبت کنن

حجت جمعه , ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۷:۴۸

آفرین و درود بر شما که این اطلاعات و تصاویر ارزنده را به بهترین نحو در اختیار علاقمندان به ایران کهن قرار دادید .

مجتبی کاظمی جمعه , ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱:۵۸

بجز اشک حسرت که مسولیت مادر ای حوضه بی کفایتند چه میتوانم بکنم

فری جمعه , ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۱:۵۵

درود و عرض ادب
جز بغض و افتخار چه کاری از ماها بر می اید
ای کورش، به بزرگیت میبالیم و به تو و سربازانت افتخار میکنیم
روح تو و مردمان سرزمینم شاد و یادتان تا ابد جاویدان
تویی که عدالتت تا ابد بر سر زبانهاست،

احمد جمعه , ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۰:۵۵

کورش ای شاه شاهان، کورش ای جد اجدادی ما، کجایی تا عدالت را در زیر پرچمت درک کنیم وبه خود و شاه دنیا افتخار کنیم، روحت شادو در پناه یزدان

احمد جمعه , ۲۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۰:۵۴

کورش ای شاه شاهان، کورش ای جد اجدادی ما، کجایی تا عدالت را در زیر پرچمت درک کنیم وبه خود و شاه دنیا افتخار کنیم، روحت شادو در پناه یزدان

زهرا پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۳:۳۳

کوروش یعنی ایستادگی در برابر نامردهای زمان

زهرا پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۳:۳۰

کوروش یعنی قدمت پرافتخار ایرانی

زهرا پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۸

من از اینکه یک ایرانی هستم خوشحالم چون قدمتی دیرینه ای دارم کنیم پارسی هستم

ناشناس پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۷

درود به بزرگ مرد و استوره تاریخ که عدالتش تا ابد بر سر زبانهاست و هیچ زمانی از بین نمیرود کاش بیشتر به این اثار تاریخی بها و اهمیت داده میشد

زهرا پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۶

بیایم دیدگاهمان را عوض کنیم تا بتونیم از ارزشهای کشورمان دفاع کنیم

تاج پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۵۵

چندسال به بهانه معدن سنگ غارتش کردند،حالا تابلو زدن طبق ماده ۵۶ هرگونه تخریب وتصرف مجازات دارد،خوبه بچه همین شهریم،دروغ نگید

ناشناس پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۲

در همون نزدیک مجد اباد ،سد دردزن هم این نمونه سنگها زیاده

انوش پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۱:۳۲

در زمان هخامنشیان حرمسرای زنان کاملا جدا بود وبر اساس فطرت وشرم خاص خداوندی که در وجود زن قرار گرفته اگر مردی پای به حرمسرای زنان پای می گذاشت با مجازات مرگ روبرو می شد .واگر کورش وپادشاهان هخامنشی امروز زنده می شدند با دل وجان به آخرین دین خداوند اسلام ایمان می آوردند.

پارسایی پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۲

به ایرانی بودن خودمان افتخار می کنیم. جمهوری اسلامی ایران بعد از هخامنشیان دارای قویترین نیروی نظامی و سیاسی برای چیره شدن بر قدرتهای نوظهور است.اما دشمنان راستین این ملت نمی گذرند.

Saied پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۴

درود بر کوروش بزرگ پدر تمام نسلهای ایرانیان روحت شاد و نامت تا ابد جاویدان

محسن. پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۵

درود بر شما. سپاسگزارم برای این مطلب و مطلب های مشابه که امیدوارم در آینده به اشتراک بگذارید.

ناشناس پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۵۹

درود بر نیاکان پاکم . روحتان غرق نورالهی و آرامش ابدی. کاش میشد آن زمان را می‌دیدم

ناشناس پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۲۶

آیا پارسه فارسی تر از تخت جمشید است؟! با توجه به اینکه پارسه، ه تانیث دارد؟

ایرانی پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۸:۵۰

درود بر شما عاشق اون واژه های فارسی داخل متنتان شدم و درود به روان پاک کوروش بزرگ و همچنین نیاکانمان

جمال دهقانی سانیج پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۸:۴۵

تا ابد روحت شاد.
تا ابد نامت گرامی.
تاج پادشاهی جز تو و فرزندان این سرزمین لایق هیچ کس نیست.

سبحان پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۸:۴۲

با سلام،،
خوبه اینو هم بدونید،، بیشتر افوام یا ملیت های امروزی،افرادی مهاجر بودن، و سالیان سال از ی قاره ای به قاره ی دیگه و از کشوری به کشور دیگه،، جمعیتی از بربرها و مردمانی که تا چندین قرن از اجدادمان فاصله معیشتی داشتن، تنها قومی که پنج هزار سال بصورت متحد و یکپارچه کنار هم بودن اجدادمون که به سه تا دسته مادها،پارت ها، پارس ها بودند که قدمتی پنج هزار ساله دارن،،، من با به
سر بلندی ایرانی بودنم افتخار میکنم با تشکر

کیان پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۸:۰۵

افسوس که کل فرهنگ و آن همه زحمت ومشقت را به یغما برده اند وامروزه هیچ توجهی بهش نمیشه این خیلی درد ناکه.
درود به خاندان پاکم قهرمانان ودلیران ایران زمین

کیان پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۸:۰۴

افسوس که کل فرهنگ و آن همه زحمت ومشقت را به یغما برده اند وامروزه هیچ توجهی بهش نمیشه این خیلی درد ناکه.
درود به خاندان پاکم قهرمانان ودلیران ایران زمین

امیر پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۷:۴۱

درود برنیاکان پاک سرشت و دانای ما درود بر ایران و ایران زمین..یزدان را سپاس که مرا در ایران زمین افرید..سپاسگزارم از اطلاعات زیبای شما

امپراطور...پارسه پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۵:۵۲

اقابراچی حرف الکی میزنی.کارشناسان روش تحقیق کردن الکی که نمیگن.من خودم ازنزدیک دیدم ولمس کردم.اگه روزی رفتیدمرودشت حتمآبریدببینید آدرسش پتروشیمی روستای مجداباد

ناشناس پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۵:۰۲

الان با این متن، سنگها رو میفروشند

فرساد پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۳:۰۸

درود بر شما

فرساد پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۳:۰۸

درود بر کسانی که هنر فرهنگ ایرانی را زنده نگاه میدارند

کاظم پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۲:۲۴

درود به روح پاکت ای شاه شاهان کوروش بزرگ داریوش بزرگ ای پارس ایران و ایرانی همیشه تا هست به شما افتخار میکنند

Naboodgar پنجشنبه , ۲۷ بهمن ۱۴۰۱ - ۰:۴۶

دم شما گرم قدر زر زرگر شناسد قدر گوهر گوهری

علیرضا چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۲

خداوکیلی ببینین چی بودیمممممم ای دادکاش اون زمان ماهم وجودداشتیم تابابزرگ ترین مردتاریخ ایران وجهان آشنایی داشتیم

خدا چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۲

خداوکیلی ببینین چی بودیمممممم ای دادکاش اون زمان ماهم وجودداشتیم تابابزرگ ترین مردتاریخ ایران وجهان آشنایی داشتیم

امین چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۱۹

میگی قدمتی ۱۰۰ ساله دارد.شما باستان شناسی؟

اسماعیل چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۴۵

این قدمتی ۱۰۰ ساله دارد

اریوش چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۱

اینها همه آثار بناهای به جا مانده هست به بهانه ی معدن سنگ دارین ژیرو روش میکنید بلکه چیزی پیدا کنید و به جیب بزنید

عباس چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۳

ای شاه شاهان ای گورش ای بزرک مرد تاریخ جهان بهت افتخار میکنم …ای کاش در زمان شام بودم…zz..

عباس چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۲

ای شاه شاهان ای گورش ای بزرک مرد تاریخ جهان بهت افتخار میکنم …ای کاش در زمان شام بودم…..

عباس چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۹:۴۲

ای شاه شاهان ای گورش ای بزرک مرد تاریخ جهان بهت افتخار میکنم …ای کاش در زمان شما بودم

مش‌قنبر چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۹

پدر جان نام و یاد تو بر تارک این سرزمین کهن همیشه مثل خورشید عالم تاب جاودان خواهد ماند، به امید روزی که تمام جوانان ایران زمین کوروش وار زندگی کنند و کوروش وار بیاندیشند،
در پناه ایزد منان،،،

محمد عظیم خراسانی چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۶

زنده باد کوروش بزرگ دنیا یی افتخار ما بعد از همه قرن یادی تو هنوز زنده جاویدان است
تو میبودی نصف جهان مال ما بود
هرچی بگویم از تو کم است ……
روحت شاد یادت گرامی باد

علی اکبر چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۱

درود بر اسطوره پاک ایران که بهترین را بر میگزید ولز متاسفانه توجهی نشد فرهنگ عربیه را تحمیل کردند وضربه سختی به تاریخ اصالتمان وارد کردن خدا لعنتشون کنه

ناشناس چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۲

درود بر شماهم میهن گرامی وسپاس از اینکه واژه های پارسی را بکار بردید

احمدی چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۲

آفرین بر شما که این مقاله رو تیتر کردید

احمدی چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۱

آفرین بر شما که ای مقاله رو تیتر کردید

گل محمد چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۶

درود بر هخامنشیان مایه فخر ایران زمین
درود بر زبان پارسی زبان مادری هر ایرانی

گل محمد چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۵۵

درود بر هخامنشیان مایه فخر ایران زمین

حمزه چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۳

درود
از شما برای نگارش پارسی سپاسگزارم

حمزه چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۰

درود
از شما برای نگارش پارسی سپاسگزارم

احود چهارشنبه , ۲۶ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۴۸

ای کوروش بزگ ای پادشاه هخامنش ای پادشاه جهان ای عدالتگر. ای پادشاه دوستدار حقوق بشرای پادشاههی که. باعث افتخار ایران و دنیا شدی تورا سپاس میگوییم و میستاییم
روح و روانت شاد باد

آخرین اخبار