چاپ کد خبر: 119273
1 شهریور 1402

شرط استاندار فارس برای تغییر کاربری موقوفه باغ رزی در قصردشت شیراز

مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس با به‌حق خواندن اعتراض به تقاضای تغییر کاربری «باغ رزی»، ماهیت غیرقانونی بودن تغییر کاربری باغات دایر در هر ۲ گروه باغات طرح تفصیلی و طرح ویژه را یکسان دانست و اعلام کرد: تقاضای تغییر کاربری باغ مذکور با شروطی که استاندار گذاشت و نپذیرفتن دستگاه متقاضی، از دستورکار خارج شده است.

خبرگزاری فارس نوشت: امیرحسین جمشیدی در تشریح شرایط باغات قصردشت شیراز   گفت: در شهر شیراز به دلیل شرایط خاص و قدمت باغات قصردشت و لزوم حفظ آنها ، طرح ویژه ای تحت عنوان «طرح تفصیلی باغات قصردشت» در سال ۱۳۷۹ تهیه گردید و برای قسمتی از  باغات واقع در شمال غربی شیراز که تقریبا متصل به هم بودند، محدوده ای تعیین و تصویب شد که به شکل تقریبی از چهارراه ستارخان و کوچه صرافی شروع شده و تا باغات واقع در انتهای خیابان پزشکان معالی آباد را در بر می‌گیرد.

به گفته جمشیدی یک سری باغات دیگر  نیز هستند که به دلیل انفصال کالبدی خارج از این محدوده یکپارچه قرار گرفته اند و در طرح تفصیلی شهر شیراز تحت عنوان «پهنه باغ وفضای سبز» شناخته می شوند.

تغییر کاربری

«محدوده باغات قصردشت»  از لحاظ شهرسازی خارج از محدوده قانونی شهر واقع  شده اند

مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس عنوان کرد: باغاتی که در محدوده باغات قصردشت قرار دارند طبق طرح جامع مصوب شهر شیراز، از لحاظ شهرسازی خارج از محدوده قانونی شهر واقع شده اند. این تصمیم گیری به این دلیل بود که با قرارگیری خارج از محدوده قانونی شهر، هم از دستورالعمل ماده ۱۴ قانون زمین شهری مصون باشند و هم قوانین امور اراضی از جمله قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات شامل آنها شود.

وی افزود: اگر درختی در این محدوده تخریب شود، یا ساخت و سازی انجام شود، هم امور اراضی می تواند وارد شود چون خارج از شهر محسوب می‌شود و هم به این دلیل که در حریم شهر است، شهرداری امکان ورود دارد.

جمشیدی در پاسخ به این پرسش که چگونه یک باغ در محدوده طرح ویژه قرار ندارد اما باغ مجاور آن در این طرح جای گرفته است؟ گفت: مشاور تهیه کننده طرح در زمان تهیه طرح (سال ۱۳۷۹)، خط محدوده پیرامونی باغاتی را که به متصل بوده اند، ترسیم نموده و باغات متصل به هم زیر مجموعه این طرح قرار گرفت. در محدوده خیابان قصردشت، باغات واقع در بعضی از کوچه ها مثل کوچه منبع آب جزو گروههای پنجگانه باغات قصردشت قرار گرفته اند و سایر باغات مانند کوچه کدیور خارج از آن قرار داده شده اند.

ماهیت غیرقانونی بودن تغییر کاربری  باغات دایر فرقی نمی‌کند

مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس تصریح کرد: تفاوت باغات واقع در طرح تفصیلی با باغاتی که درطرح ویژه قراردارند این است که قانون امور اراضی شامل حال آنها نمی شود اما ماهیت غیرقانونی بودن تغییر کاربری باغات دایر در هر دو گروه این باغات فرقی نمی کند.

وی افزود: تغییر کاربری باغاتی که در طرح تفصیلی قرار دارند مجاز نیست و تنها تفاوتی که با باغات طرح ویژه دارند این است که طرح ویژه سخت گیرانه تر است. در طرح ویژه علاوه بر شهرداری، امور اراضی هم می تواند وارد شود ولی در طرح تفصیلی تنها شهرداری امکان ورود دارد.

وظیفه ذاتی شهرداری جلوگیری از تغییر کاربری باغات تفصیلی است

جمشیدی تصریح کرد: باغات طرح تفصیلی مشمول قانون حفظ و گسترش فضای سبز شهری می شوند و وظیفه ذاتی شهرداری جلوگیری از تغییر کاربری آنهاست. تنها ماده ۱۴ قانون زمین شهری ممکن است در حفظ باغات محدوده شهر چالش ایجاد می کند که آن هم با تغییر کاربری مخالفت کرده و بر حفظ کاربری باغی صراحت دارد.

اعتراض به تغییر کاربری کاملا بجا است

به گفته مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس آیین نامه اجرایی قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها به تازگی سختگیرانه تر هم شده و اعتراض به تغییر کاربری کاملا بجا است.

جمشیدی این نکته را نیز متذکر شد که تقاضاهای تغییر کاربری محدوده باغات قصردشت در کارگروه امور زیربنایی استان مطرح می‌شود و آنچه در کمیسیون ماده پنج مورد بررسی قرار می گیرد باغات خارج از این محدوده است.

مدیرکل دفتر فنی استانداری فارس در خصوص نتیجه درخواست تغییر کاربری باغ رزی واقع در کوچه کدیور قصردشت در کمیسیون ماده پنج گفت: این تقاضا اخیرا در کمیسیون ماده پنج مطرح شد و استاندار با رویکرد سخت گیرانه ای که در تغییر کاربری باغات دارند، اعلام کردند به شرط اینکه ۸۰ درصد کاربری باغی حفظ شود و در اختیار شهرداری قرار بگیرد، با تغییر کاربری بیست درصد باغ موافقت می کنند که تا کنون از طرف متقاضی پذیرفته نشده و درخواست تغییر کاربری پلاک مذکور از دستورکار خارج شده است.

جمشیدی در پایان از مالکین و شهرداری‌های استان خواست با توجه به رویکرد مدیریت استان جهت حفظ باغات، از ارسال هرگونه درخواست تغییر کاربری باغات به دبیرخانه کارگروه امور زیربنایی و یا کمیسیون ماده ۵ خودداری کنند.

قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها

لازم به ذکر است آیین نامه اجرایی ماده یک قانون اصلاح لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها مصوب ۱۳۸۸/۴/۲۰ مجمع تشخیص مصلحت نظام (تنقیحی مورخ ۱۴۰۱/۶/۱۷ شورای عالی استان ها) قوانین سختگیرانه تری نسبت به تغییر کاربری اراضی باغی دارد.  تبصره یک ماده ۱۰ این آیین نامه در تغییرات جدید خود به صراحت اعلام می کند: شهرداری موظف است پس از شناسایی، باغ های واقع در محدوده و حریم شهر آنها را روی نقشه و سامانه های مربوطه ( G I S) مشخص و اعلام نماید. این باغ ها به هیچ وجه، حتی در صورت قطع تمام درختان، بدون اخذ مجوزهای قانونی از عنوان باغ خارج نخواهند شد.

به راستی چرا خبری از مخالفت دستگاه های مسئول نیست؟

براساس این گزارش ، تقاضای تغییر کاربری ملک موقوفی با پلاک ۶۱ واقع در کوچه کدیور، معروف به باغ رزی از باغ به مسکونی که در طرح تفصیلی قصردشت قرار دارد، علیرغم تمامی ضوابط، با موافقت شهرداری با طی همه فرآیندها به کمیسیون ماده پنج ارسال شده بود که با مخالفت استاندار رد شد.

یک تقاضای تغییر کاربری از نقطه آغاز تا قرار گرفتن بر میز کمیسیون ماده پنج فرآیند طولانی را طی می کند و قانون گذار در این مسیر توقفگاه های متعددی برای پایش و بررسی جامع تر قرار داده تا در صورت قرار نداشتن در مسیر صلاح عمومی از ادامه روند جلوگیری شود.

دستگاه‌های متعددی  از جمله شهرداری منطقه، معاونت شهرسازی شهرداری، شورای شهر، اداره کل راه و شهرسازی در این مسیر قرار دارند که هر کدام این امکان و مسئولیت را دارند که با موضوع تغییر کاربری مخالفت کنند، اما به نظر می‌رسد در اتفاقی تأسف بار همه این دستگاه ها با نادیده انگاشتن وظیفه قانونی خود در صیانت از فضای سبز و حفظ باغات، موافق تغییر کاربری بوده و آن را تا کمیسیون ماده پنج پیش برده اند و اگر مشی سختگیرانه کنونی در استانداری فارس نبود تا کنون این باغ با تغییر ماهیت، علیرغم همه ضوابط به مسکونی تبدیل شده بود.

وداع تلخ با چلوکباب برای همیشه !

سرنوشت نتایج انتخابات نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی فارس چه می شود؟

کانال اخبار فوری و بدون سانسور ، کانال اخبار فارسی ، خبر فوری خبر حوادث

 کانال تلگرام 

 کانال واتساپ 

 کانال ایتا

کانال سروش 

 کانال روبیکا

 کانال بله

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

ناشناس یکشنبه , ۵ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۶:۲۷

دروغه مالک باغی در کوچه حقیقت قدوسی غربی چند بار باغ را آتش زده و بعد از اون باغ سر سبز هیچی نمونده الان هم چند تا درخت انگور زده و به تازگی با همکاری شهرداری مثل اینکه تغییر کاربری هم گرفته امسال که آبی ندادند پارسال هم برای اینکه صدای کسی در نیاد ۱ بار با تانکر آب دادند از اون باغ با شکوه بیایید ببینید چی مونده همین کار را یک نفر دیگه هم انجام داده بود اما اونجا درختان ثمری جدید زدن و الان دوباره باغ شده اما باغ کوچه حقیقت خیلی راز داره که باید از شهرداری و مالک پرسید پس لطفا هی نگید حفظ کنیم فلان کنیم اگه راست میگید بیایید یک بار ببینید یا درختان تازه بزنید اگه ریگی به کفش نیست. یا علی

رسول شجاعیان جمعه , ۳ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۳:۱۰

سلام اگه واقعا این باغ موقوفه ست اولا که باتوجه به قوانین اوقاف قابل تغییر کاربری نیست مگر طبق دو شرط که اون دوشرط شامل این نمیشه و از طرفی بهتره هویت این باغات که یکی از شناسه های معرفی و شهرت شیرازه حفظ بشه و از طرفی بهتره که شیراز بیشتر از این از نظر مسکن توسعه پیدا نکنه چون نسبت جمعیت و امکانات تا الان لحاظ نشده و برا ساخت مسکن بهتره شهرکهای جدید اطراف شیراز ساخته بشه با امکانات مکفی ، نه اینکه به جمعیت شیراز افزوده بشه بدون توجه به امکانات و خدمات دهی و آسایش

امید جمعه , ۳ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۰:۳۶

با مجوز یا بدون مجوز تغییر کاربری داده شده اند

ناشناس جمعه , ۳ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۰

سلام
مدیری شایسته تر وبا سواد و عادل مردمی کاردان تر از دکتر جمشیدی پیدا نمی شود و بابد قدر چنبن نخبگان بی ادعا را دانست. هرکس با این انسان شریف برخورد نماید متوجه می شود چه انسان شریفی هستند ای کاش مدیران این چنین داشتیم

دوستدار شیراز جمعه , ۳ شهریور ۱۴۰۲ - ۱:۱۵

درود بر انسان سالم متعهد و دلسوز شیراز جناب دکتر ایمانیه، امیر کبیر شیراز

کریم خان پنجشنبه , ۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۶

بعد از مدتها یک فرد سالم استاندار فارس شده چ شیرازی اصیل هستند

گریم پندشنوkarim pand shenow پنجشنبه , ۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۱:۴۳

جناب استاندا ر عزیز باغاتی هستند که با اضافه کردن ۸۰متر زیر بنا هیچ لطمه وصدمه ای نه به محیط زیست ونه به درختان باغ میزند ویک خانواده فاقد مسکن صاحب محلی برای زندگی میشود وجا باز میکنند برای کسانی که میخواهند زیر پوشش دولت خانه دار شوند باغات بین دوکوهک وصدرا

ناشناس پنجشنبه , ۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۹

فقط به موقوفه ها و غضب شده ها تغییر کاربری میدید؟

ناشناس پنجشنبه , ۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۴

درودبرپزشک حاذق واستاندارفهیم جناب دکترایمانیه عاجزانه تقاضا داریم اجازه ندهیدبا رانت ورشوه پارتی بازی این باغات تبدیل به ساخت وسازشوندکه حداقل جلوگیری ازالودگی داشته باشیم جناب دکترهمین جا ازدفترداتون جناب آقای دکترسیارصمیمانه تشکر قدردانی میکنم ایشان انسان درستکارودلسوزهستندحتی لایق پست های بالاتری هستندکه به نحوی احسنت میتوتیداستفاده کنید

بازنشسته پنجشنبه , ۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴

سلام دکتر ایمانیه دلسوز مدیر موفق وآرامش ومذهبی هستن ظلم نمیکنن وطرف مظلوم وخدمت به مردم و رفع مشکلات سر لوحه زندگیشون هست ان شاءالله باخانواده سلامت موفق وعاقبت بخیر باشند

حمید پنجشنبه , ۲ شهریور ۱۴۰۲ - ۸:۰۹

این امیر حسین جمشیدی همون نیست که زمان اصلاح طلبا هم همه کاره استانداری بود؟

باهر چهارشنبه , ۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۲

از قدیم گفته آند:
پول بگذار روی دیوارباعث میشود که دیوار راه برود.

احمد..ش چهارشنبه , ۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۶

با روش زیر میزی،ورانت کارشان را انجام خواهند داد!!
برای نمونه باغ بزرگی که در خیابان زرگری سابق واقع شده بود به مجتمع مسکونی تبدیل شد،باغ روبروی بیمارسنان فرهمندفر در خ قصرالدشت.باغی دیگر واقع در خ فخر آباد و مشیر کهنه که متاسفانه شهرداری آین باغ را تخریب وبه پاساژ تبدیل شد ودر همان خ مشیر کهنه باغی دیگری تبدیل به پاساژ وآپارتمانهای تجاری شد آنهم توسط شهردار گران مایع!!
ای بابا این لنا از پایه ویران است..
رانت و رشو واختلاس به سازمانها وادارات راهی ندارد؟؟!!
ارمنیه به پسرش گفت،،عرق که میخوری،دزدی که میکنی،فلان کار که میکنی،پس بگو مسلمونم وفارغ.

زهرا چهارشنبه , ۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۸:۱۲

سلام
تو رو خدا در مورد تغییر کاربری همه باغات شیراز جدی تر باشید اطراف. شیراز زمین‌های بایر زیادی هست که میشه یرای ساختمان سازی ازشون استفاده کرد. نگذارید باغهای زیبا و این تصفیه کننده های هوا بیشتر از این تخریب شوند.
با تشکر

ع صابری چهارشنبه , ۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۰

ایمانیه مصداق واقعی یک مدیر متعهد و انقلابی است

زهرا چهارشنبه , ۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۸

در خصوص تغییر کاربری اراضی زراعی قانون حفظ کاربری در تاریخ ۱۳۷۴/۰۳/۲۶ به تصویب رسید که در سال ۱۳۸۵ اصلاحیه آن مصوب شده و تغییراتی در آن ایجاد نمود :

۱- مرجع تشخیص موارد ضروری تغییر کرده است و نحوه استعلام تغییر کاربری اصلاح شده است.

۲- احداث گلخانه، دامداری، مرغ داری، پرورش ماهی و سایر تولیدات کشاورزی و کارگاه های صنایع غذایی و تکمیلی و تبدیلی در روستاها، بهینه کردن بخش کشاورزی است و تغییر کاربری محسوب نمی شود و در اصلاحیه از شمول قانون خارج شده است و با رعایت ضوابط بلامانع است. (پس از سال ۸۵) تنها تا ۵۰۰ متر مربع و فقط برای یک بار میتواند مجوز اخذ کند و عوارض نیز بپردازد وگرنه مشمول پرداخت عوارض خواهد بود (فقط مالک یا متصرف).اگراین اراضی ۲۰ مالک داشته باشد هرکدام میتوانند مجوز ساخت ۵۰۰ مترمربع رادریافت کند

یک قصردشتی چهارشنبه , ۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۲

تشکر از استاندار

ناشناس چهارشنبه , ۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۹

ایمانیه انسان سالم است

داود چهارشنبه , ۱ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۵

درود بر شرف چنین استانداری و مابقی افراد دلسوز این کشور.به نظر من استاندار محترم باید با اشخاص و مسئولین اداراتی که در موارد اینچنینی به هر دلیل قانون رو زیر پا میگذارند برخورد سختی بنماید.

آخرین اخبار