برنج یک و نیم پیمانه
گوشت گوسفندی نیم تا یک کیلو
نخود و لوبیا و عدس هر کدام نصف پیمانه
تره نیم کیلو
ترخون چهار تا پنج ق.غ (میتونید از ترخون خشک هم استفاده کنید)
چطوری درست کنم:
لوبیا و نخود رو از شب قبل خیس میکنیم و بعد از خیس خوردن میپزیم عدس رو هم جداگانه میپزیم گوشت گوسفندی رو هم با یک عدد پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه در کمی روغن تفت میدیم وبا آب زیاد میپزیم و گوشت رو جدا کرده و با گوشت کوب میکوبیم چون کوبیده شدن گوشت به کشدار شدن آش کمک میکنه برنج رو از قبل خیس میکنیم و بعد از خیس خوردن با دست بین انگشتان دونه های برنج رو له میکنیم تا نیم دانه بشن یک عدد پیاز رو در کمی روغن تفت میدیم سبزی ها رو اضافه کرده و به همراه زردچوبه و کمی فلفل تفت میدیم و سپس آب گوشت و سه چهار لیوان آب(در صورتیکه آب گوشت کم باشه ) و برنج رو اضافه کرده و اجازه میدیم تا دونه های برنج کاملا شفته بشن و به اصطلاح وابره سپس حبوبات پخته شده و گوشت کوبیده شده و نمک رو اضافه کرده و حرارت رو ملایم میکنیم تا حداقل دو سه ساعت آش کاملا جا بیفته و کشدار بشه در حین پخت مرتب بهش سر میزنیم و آش رو هم میزنیم تا آش ته نگیره و حسابی کشدار و جاافتاده بشه و در آخر هم با پیاز داغ و فلفل سیاه تزیین کرده و نوش جان میکنیم.