چاپ کد خبر: 69145
7 مهر 1400

عوارض عجیب مصرف زیادی ویتامین C

به راحتی می‌توان ادعا کرد که ویتامین سی شناخته شده‌ترین ویتامین موجود است و همه ما حداقل برای یک بار هم که شده قرص ویتامین c یا قرص جوشان ویتامین c را امتحان کرده‌ایم. این ویتامین مانند هر ویتامین دیگری برای سلامت و عملکرد بدن از اهمیت بالایی برخوردار است.

در این مطلب از اول فارس به خواص ویتامین c، عوارض مصرف زیاد آن، بهترین منابع و همچنین دوز و نحوه مصرف قرص ویتامین سی خواهیم پرداخت؛ بنابراین، اگر تمایل دارید نسبت به همه اطلاعات لازم در مورد این ویتامین آگاهی پیدا کنید در ادامه با ما همراه باشید.

وییتامین ث

به گزارش اول فارس به نقل از الکوثر، کمبود ویتامین C در بدن می‌تواند بر سلامت شما تأثیر منفی بگذارد، اما مصرف بیش از حد مکمل‌های آن نیز می‌تواند منجر به استفراغ و بی خوابی شود. بنابراین، این ویتامین را چقدر باید مصرف کنید و چگونه بدانید که این ویتامین را بیش از حد مصرف کرده اید؟

ویتامین C چیست؟

ویتامین C یا همان اسکوربیک اسید‌، یک ویتامین محلول در آب است که در بدن انسان ساخته نمی‌شود. همین مسئله آن را به یک ریز مغذی ضروری برای انسان تبدیل می‌کند که باید آن را از طریق رژیم غذایی روزانه خود دریافت نماید. ویتامین سی همچنین در بدن به عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و از سلولها در برابر آسیب ناشی از مواد شیمیایی مضر موسوم به رادیکال‌های آزاد محافظت می‌نماید.

رادیکال‌های آزاد در اثر سوخت و ساز درون سلولی، آلودگی هوا، سیگار کشیدن و اشعه ماوراء بنفش به وجود آمده  و این ویتامین می‌تواند از بدن در برابر آسیب ناشی از آن‌ها محافظت نماید. ویتامین ث همچنین به عملکرد بهتر سایر آنتی اکسیدانها مانند ویتامین E و A در بدن کمک می‌کند.

بهترین منابع ویتامین C

اسکوربیک اسید‌ (ویتامین ث) در بسیاری از میوه ها و سبزیجات به وفور یافت میشود. منابع سرشار ویتامین ث به ترتیب میزان ویتامین موجود در آن‌ها موارد زیر را شامل می‌شوند:

  • گروه مرکبات (پرتقال، لیمو و گریپ فروت)
  • انواع فلفل شیرین (قرمز، زرد و سبز)
  • کیوی
  • بروکلی
  • توت فرنگی
  • گوجه فرنگی
  • کلم قرمز
  • گل کلم
  • طالبی

این ویتامین به طور طبیعی در غلات وجود ندارد و به صورت غنی شده به آن‌ها افزوده می‌شود. از آنجا که حرارت باعث تجزیه شدن اسکوربیک اسید‌ می‌گردد، پختن سبزیجات و میوه ها به خصوص با حرارت بالا باعث از بین رفتن بخش عمده ویتامین ث آن‌ها خواهد شد.

علاوه بر منابع غذایی، مکمل‌‌های این ویتامین نیز به راحتی از طریق داروخانه‌ها در دسترس هستند که از متداول‌ترین انواع آن‌ها می‌تواند به پودر، مایع، قرص ویتامین c و قرص جوشان ویتامین c اشاره کرد.

دوز مصرف ویتامین ث

میزان مورد نیاز روزانه اسکوربیک اسید‌ بسته به سن افراد از ۴۰ تا ۱۲۰ میلی گرم متفاوت است و این نیاز در زمان حاملگی و شیردهی افزایش می یابد. با توجه به وفور ویتامین ث در بسیاری از سبزیجات و میوه ها، توصیه می‌شود که این ویتامین حتی‌الامکان از منابع طبیعی آن تهیه و به صورت تازه مصرف گردد. به عنوان مثال مصرف یک عدد پرتقال متوسط و یا نصف لیوان فلفل شیرین می تواند نیاز کامل روزانه به این ویتامین را تامین نماید.

در حالی که مصرف بیش از حد خود ویتامین C مضر نیست، دوز‌های زیاد مکمل‌های ویتامین C می‌تواند مشکلاتی را ایجاد کند؛ به گونه‌ای که هفت نشانه اصلی وجود دارد که باید مراقب آن‌ها باشید. این علائم شامل سردرد، بی خوابی، سوزش سر دل، اسهال، تهوع، استفراغ و گرفتگی شکم می‌شوند.

c vitamin

مصرف زیاد قرص ویتامین سی

دریافت ویتامین ث از منابع طبیعی معمولا بی خطر بوده و مصرف زیاد غذاهای حاوی این ویتامین مشکلی برای بدن به وجود نخواهند آورد. اما در طرف مقابل، اگر به سراغ پودر، مایع، قرص جوشان یا قرص ویتامین c بروید ممکن است در دراز مدت یک سری از عوارض گریبان گیر شما شوند. از جمله عوارض انواع مکمل‌های این ویتامین در صورتی که بیش از ۲۰۰۰ میلی‌گرم در روز مصرف شوند عبارتند از:

  • درد شکم
  • گرفتگی عضلانی
  • سردرد
  • تهوع
  • اختلال در خواب

لازم به هشدار است که مبتلایان به بیماری هموکروماتیس با اوردوز ویتامین سی نسبت به افراد عادی بیشتر در خطر قرار خواهند گرفت. در این بیماری، بدن بیش از اندازه آهن ذخیره می‌کند که این شرایط با مصرف زیاد ویتامین سی تشدید شده و در نهایت به آسیب‌های بافتی منجر خواهد گردید.

قرص ویتامین سی و همچنین سایر انواع مکمل‌های این ویتامین ممکن است با برخی داروهای درمانی نیز اختلال داشته باشند. به عنوان مثال، مکمل ویتامین ث پتانسیل ایجاد اختلال در عملکرد داروهای درمان بیماری‌های قلبی و سرطان را دارد.

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار