چاپ کد خبر: 126665
4 آذر 1402

۹ باور رایج نادرست تغذیه ای در دوران بارداری را بشناسید

در همه دنیا باورهای رایج و غلط بسیاری در دوران بارداری بوجود آمده اما خوشبختانه با پیشرفت علم و دسترسی بسیاری از این خرافات و باورهای غلط از بین رفته ولی در عین حال برخی از این باورها همچنان به قوت خود باقی ماندند.

باور های غلط بارداری

در این مطلب چند باور رایج نادرست درمورد تغذیه در دوران بارداری را بررسی خواهیم کرد پس با ما همراه باشید.

رایج ترین باورهای غلط در دوران بارداری
در ادامه مرور اجمالی به تصورات غلط در دوران بارداری خواهیم داشت:

۱-خطرناک بودن ورزش کردن برای زنان باردار

در بخش‌های مختلف نمناک اشاره داشتیم که ورزش کردن سلامت زنان باردار را به خطر می‌اندازد یک باور غلطی است که بسیاری از افراد به آن معتقدند در صورتی که اینطور نیست و چنانچه یک زن حامله در حد تعادل اقدام به حرکات ورزشی سبک کند هیچ خطری سلامت جنین و خود او را تهدید نمی‌کند ولی چنانچه فعالیتهای فیزیکی مادر باردار بیش از اندازه باشد نه تنها فایده‌ای برایش ندارد بلکه می‌تواند عوارض جبران ناپذیری را به بار بیاورد.

کمک قابل توجهی که انجام حرکات ورزشی مناسب برای زنان باردار می‌کند این است که سوخت و ساز بدن را فعال نگه داشته و همچنین از خطر ابتلا به چاقی جلوگیری میکند.

۲-مضر بودن مصرف انبه و پاپایا در دوران بارداری

همانطور که پیش از این اشاره شد مصرف متعادل هر گونه مواد غذایی برای همه اشخاص بالاخص مادران باردار بسیار مفید می‌باشد و میوه‌ها نیز از این امر مستثنی نیستند و جنین برای داشتن رشدی مناسب و بقای سالم به چنین مواد مغذی نیاز دارد بنابراین می‌توان گفت نه تنها خوردن میوه‌ها مضر نیست بلکه حذف گروهی از میوه‌ها از برنامه غذایی یک مادر باردار برای سلامت و رشد جنین بسیار خطر آفرین است.

۳-تیره شدن پوست جنین با مصرف آهن

یکی دیگر از باورهای غلطی که برخی از مردم آن را پذیرفتند تاثیرات منفی مصرف زیاد غذاهای حاوی آهن در دوران بارداری می‌باشد چراکه فکر می‌کنند با خوردن این غذا‌های غنی از آهن پوست جنین در داخل رحم مادر تیره شود اما باید بدانید که این باور کاملاً اشتباه است در حقیقت یکی از مواد مغذی و ضروری که برای سلامت جنین و مادر بسیار اهمیت دارد مصرف آهن است و با توجه به نیاز هر دو در دوران بارداری حتما باید استفاده شود.

باورهای غلط دوران بارداری

۴- نخوردن پنیر
برخی از بانوان باردار تصور می‌کنند که خوردن پنیر باعث می‌شود که کودک‌شان کند ذهن شود. این باور نیز اشتباه است. تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که خوردن پنیر باعث کند ذهنی جنین نخواهد شد و بر هوش نوزاد تأثیر منفی ندارد. واقعیت این است که پنیر دارای مقادیر بالای کلسیم است و برای جذب بهتر نیاز به مصرف زیاد فسفر دارد. فسفر منبع اصلی تغذیه مغز است و وقتی فرایندی سبب مصرف بیش از حد فسفر شود ممکن است این منبع غذایی برای مدتی به اندازه کافی در اختیار مغز قرار نگیرد از این رو توصیه می‌شود که همواره پنیر با مغز گردو مصرف شود. بنابراین خوردن پنیر در وعده غذایی مانند صبحانه به دلیل هضم راحت و دیر جذب بودن آن می‌تواند قوای بدنی مادر را تا وعده غذایی بعدی تأمین کند و مصرف درست و به اندازه آن هرگز بر هوش کودک تأثیر سوء نخواهد داشت.

۵-خوردن جگر برای پیشگیری از کم خونی

باور اکثر مردم این است که چنانچه مادران باردار جگر بخورند از کم خونی پیشگیری می‌شود در صورتی که جگر با دارا بودن مقدار زیادی ویتامین A امکان بروز خطرات بسیاری را برای رشد جنین به همراه دارد. و حتی اگر این جگر آلوده باشد منجر به مسمومیت زنان باردار شده و این مسمومیت زایمان زودرس را به دنبال دارد بنابراین خوردن جگر از طرف پزشکان در دوران بارداری منع شده است.

۶-شما باردار هستید و باید به اندازه دو نفر غذا بخورید
یکی دیگر از باورهای غلط و بسیار رایج در دوران بارداری مربوط به تغذیه مادر است. معمولاً اطرافیان با تصور این که جنین یک انسان کامل است که نیاز به مواد غذایی دارد، مادر را وادار می‌کنند تا بیش از حد معمول غذا میل کند. استدلال این افراد این است که مادر و جنین دو فرد مستقل هستند که هر کدام به اندازه یک انسان کامل نیاز به خوراک دارند. تن دادن به چنین خواسته نابجایی چیزی جز چاقی مفرط و ریسک ابتلا به فشار خون و دیابت را برای شما به همراه نخواهد داشت. داشتن احساس تهوع و استفراغ در دوران بارداری طبیعی است اما گاهی بانوی باردار با مصرف بیش از حد مواد غذایی این حالت را تشدید می‌کند.

بارداری

۷-نخوردن آب و نرفتن به دستشویی

باور بعضی از خانم‌های باردار این است که اگر آب نخورند مشکل تکرر ادرارشان برطرف می‌شود در صورتی که این کار بسیار خطرناک است چراکه بدن یک زن باردار برای رساندن مواد مغذی به جنین و اکسیژن رسانی شدیداً احتیاج به آب دارد.

چنانچه آبرسانی به بدن زن باردار مختل شود بدن او به سرعت آب از دست می‌دهد و سلامت هر دوی آنها را به خطر می‌اندازد بنابراین پیشنهاد می‌کنیم در دوران بارداری به اندازه کافی آب بنوشید و هر زمان که نیاز داشتید به دستشویی بروید زیرا نخوردن آب و نرفتن به دستشویی عوارض جبران ناپذیری همچون عفونت‌های مجاری ادرار را در پی دارد.

۸-اجتناب از خوردن غذاهای دریایی در دوران بارداری

بایستی بدانید این مورد فقط درباره مصرف سخت پوستان صادق است در حقیقت باید توجه کنید که ممانعتی برای مصرف همه نوع ماهی برای زن حامله وجود ندارد به خاطر اینکه مصرف بعضی از ماهی‌های چرب فایده‌های بسیاری برای همه افراد به خصوص زنان باردار دارد چرا که حاوی مقدار بیشتری امگا ۳ هستند. با یک مشورت و گفت و گو با پزشک متخصص می‌توانید در رژیم غذایی روزانه خود در طول بارداری انواع ماهی‌های بی ضرر را بگنجانید.

۹-خوردن کندر و باهوش شدن کودک
متأسفانه برخی مادران باردار با توصیه‌های غلط اطرافیان به خوردن مواد غذایی و یا حتی مکمل‌های شیمیایی اقدام می‌کنند. افراط در خوردن دمنوش‌ها، مواد غذایی و مکمل‌ها ممکن است عوارض زیادی در پی داشته باشد. یکی از مواردی که بانوان باردار در خوردن آن افراط می‌کنند مصرف کندر است. این باور بین افراد مختلف رواج دارد که خوردن کندر باعث افزایش ضریب هوشی جنین خواهد شد. کندر در قدیم به عنوان یک دارو مصرف می‌شده است و خوردن بیش از حد آن ممکن است باعث بیش‌فعالی کودک شود. در ضمن این موضوع در حد یک شبه علم باقی مانده است و هنوز تحقیقات کافی برای اثبات این مدعا که خوردن کندر توسط مادر بر هوش جنین مؤثر است، صورت نگرفته است و حتی پزشکان متخصص خوردن کندر در سه‌ماهه اول بارداری را ممنوع می‌دانند. همانطور که گفته شد بهره هوشی یک صفت ارثی – اکتسابی است و بهتر است مادران باردار به جای تمرکز بر خوردن یک ماده غذایی خاص بر روی سلامت رژیم غذایی خود تمرکز کنند.

باورهای غلط دوران بارداری

سوالات متداول

آیا استفاده از رنگ مو در بارداری امکان پذیر است ؟
در زمینه استفاده از زنگ مو نظرات مختلفی وجود دارد . بهتر است در سه ماهه اول و دو هفته آخر بارداری انجام نشود، رنگ مو مورد استفاده حتما گیاهی باشد و رنگ مو در یک محیط آزاد انجام شود که بوی مواد باعث اذیت کردن مادر نشود. همچنین رنگ مو مدت کوتاهی روی سر بماند.

آیا مسافرت با هواپیما در بارداری بلامانع است ؟
بهتر است مسافرت با هواپیما در سه ماهه اول بارداری و همچنین سه ماهه آخر استفاده نشود. نه به دلیل ایجاد خطرات و … به دلیل آنکه احتمال سقط در ماه های اول و احتمال ایجاد درد زودرس در ماه های آخر وجود دارد و به دلیل امکانات کم در آن شرایط ممکن است مادر دچار مشکل گردد.

آیا در بارداری باید به اندازه  دو نفر غذا مصرف نمود ؟
خیر، این یک باور غلط در بین افراد می باشد که زن باردار باید غذای بیشتری دریافت کند. در ابتدای بارداری باید شاخص بدنی مادر اندازه گیری شود و با توجه به آن رژیم غذایی مورد نظر داده شود.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار