چاپ کد خبر: 76533
11 اسفند 1400

راهنمای تشخیص و خرید آجیل خوب برای تعطیلات عید

اگر می‌خواهید آجیل مرغوبی برای تعطیلات عیدتان انتخاب کنید، اما راه تشخیص آن را نمی‌دانید باید نکاتی را درباره چگونگی تشخیص آجیل خوب بدانید.

به گزارش اول فارس، آجیل یکی از محبوب‌ترین تنقلات در میان ایرانی‌هاست. باوجوداینکه همه ما در طول عمر خود بار‌ها آجیل خریده‌ایم، اما ممکن است هنوز ندانیم مشخصات یک آجیل خوب و مرغوب چیست؟ با استفاده از راهنمای خرید آجیل خوب می‌توانید در میان تنوع گسترده آجیل و خشکبار، بهترین و مرغوب‌ترین آن‌ها را انتخاب و خریداری کنید.

آجیل از زمان‌های دور به قسمتی از فرهنگ ایرانی پیوسته است که در مراسم سنتی همچون ایام نوروز و نیز شب یلدا سر سفره‌ها نقش پر رنگی دارد؛ با نزدیک شدن به ایام نوروز یکی از دغدغه‌ها خرید آجیل مناسب است، در این روز‌ها پرداخت هزینه‌های گزاف سطح توقع مردم را بیش از پیش افزایش داده است تا در ازای پرداخت بهای سنگین کالایی مناسب تهیه کنند.

راهنمای خرید آجیل خوب
دانه‌های مغذی و مقوی آجیل عمر زیادی ندارند. به‌خصوص زمانی که در محیط بیرون نگهداری می‌شوند و در معرض نور و اکسیژن قرار می‌گیرند، با سرعت بیشتری فاسد می‌شوند. آجیل کهنه با علائمی همچون لکه‌های قهوه‌ای، رنگ کدر و مات و همچنین طعم تلخ و نامطبوع شناخته می‌شود. این علائم نشان‌دهنده این است که آجیل تازه و مرغوب نیست و مدت‌هاست که روی دست صاحب مغازه بادکرده!
آجیل خوب برای تعطیلات عید 1
آجیل را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنید. خرید آجیل فله‌ای از دست‌فروش‌ها احتمال خرابی و فساد مغز‌های آجیل را به‌مراتب افزایش می‌دهد.

از خرید آجیل‌هایی که بیش‌ازحد می‌درخشند پرهیز کنند. چراکه به‌احتمال‌زیاد توسط رنگ‌های خوراکی درخشان شده‌اند.

به توصیه‌های فروشنده به‌عنوان راهنمای خرید آجیل خوب اکتفا نکنید. حتی‌الامکان پیش از خرید آجیل از چند مغز آن میل کنید تا کیفیت آن را بسنجید.

از خرید پسته‌های بیش‌ازحد خندان پرهیز کنید. این نوع پسته‌ها در اثر شوک حرارتی ناشی از قرار گرفتن در آب داغ و آب سرد سرباز کرده و خندان شده‌اند. در این فرآیند، کیفیت پسته افت کرده و خواص آن از بین رفته است.

آجیل را بو کنید تا اثری از بوی ترش، بوی کهنگی و یا نامطبوع احساس نکنید.

از خرید آجیل در حجم زیاد خودداری کنید. بهتر است آجیل را در حجم کم و به شکل مستمر خریداری کنید.

اجزای آجیل را از لحاظ ابعاد و اندازه مقایسه کنید. آجیل‌هایی که یکدست نیستند، یک‌شکل و اندازه نیستند.

در خرید آنلاین و اینترنتی آجیل مشخصات کامل آجیل را مطالعه کنید.

ویژگی‌های یک آجیل خوب
اگرچه تنوع آجیل و خشکبار بسیار گسترده است و در هر مغازه‌ای یک کیفیت متفاوتی از آجیل و خشکبار را می‌بینید، اما تشخیص آجیل خوب و بد، کار سختی نیست. به‌عنوان راهنمای خرید آجیل خوب چند ویژگی برای آجیل‌های مرغوب عنوان می‌کنیم تا شما نیز مطابق آن مغز‌های باکیفیت را از نمونه‌های بی‌کیفیت و نامرغوب تشخیص دهید.
آجیل خوب برای تعطیلات عید 2
آجیل تازه‌ ترش مزه نیست و طعم اصلی خود را حفظ کرده است. توصیه می‌شود در هنگام خرید آجیل از یک یا دو مغز آن میل کنید تا میزان اصالت طعم‌ها را تشخیص دهید.

آجیل تازه و مرغوب از مغز‌هایی بارنگ طبیعی برخوردار است. هیچ‌یک از مغز‌ها بیش‌ازحد نمی‌درخشند و یا قهوه‌ای و سوخته نیستند.

بهترین راهنمای خرید آجیل خوب این است که مقداری از آجیل را در دست خود بگیرید تا توسط رطوبت کف دست مرطوب شود. درصورتی‌که آجیل رنگ‌شده باشد، رنگ خوراکی به دست می‌چسبد.

آجیل‌های بودار و شور نباید بیش‌ازحد تیره باشند. این بدین معناست که مغز‌های آجیل بیش‌ازحد تفت خورده‌اند و تغییر رنگ و مزه داده‌اند.

آجیل خوب و تازه به‌خصوص در مغز پسته، دارای کرم‌خوردگی نیست.

مغز گردو در آجیل‌های نامرغوب، در اثر کهنگی خشک‌شده، تغییر حالت داده و تلخ‌مزه است.

آجیل را پیش از خرید کاملاً قاطی کنید. در میان اجزای آجیل کهنه بقایای حیوانات و حشرات دیده می‌شود.

خطر آجیل کهنه
در خرید آجیل دو بحث مطرح است؛ یکی اجیل‌های وارداتی و دیگری تولید داخل. درباره آجیل‌های وارداتی که باید گفت توجه به کشور واردکننده و سوابق آن مهم‌تر است تا تبلیغاتی که انجام می‌شود. معمولا برای فروش، تبلیغ زیادی انجام می‌شود، اما باید به کهنگی آجیل توجه ویژ ه‌ای داشت. آجیل‌های نامرغوب خصوصا پسته ممکن است دارای قارچ‌های بیماری زا و خطرناک از جمله آفلاتوکسین باشند.

رطوبت، دما و مقدار زمان نگهداری پسته می‌تواند نقش بسیار زیادی در ایجاد آفلاتوکسین داشته باشد، بنابراین هوادهی مناسب و حمل سریع محصول‌تر در مرحله برداشت، خشک کردن مناسب و سریع محصول در مرحله فرآوری و نگهداری و حمل محصول فرآوری شده در محیط کم رطوبت و خنک در پیشگیری از آلودگی محصول به آفلاتوکسین نقش مهمی ایفا می‌کنند.

وقتی نگهداری آجیل طولانی‌تر می‌شود امکان رشد قارچ‌ها در آن افزایش پیدا می‌کند. به همین دلیل است که آجیل‌های وارداتی انتخاب مناسبی محسوب نمی‌شوند، زیرا از زمان تولید تا رسیدن به دست مشتری فرآیند طولانی تری را طی می‌کنند و به همین علت احتمال رشد میکروب ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها را بیشتر است. از طرف دیگر اغلب آجیل‌های وارداتی نمک بسیار بالایی دارند و شامل همان گروه آجیل‌های بوداده می‌شوند؛ بنابراین باید مصرف آن‌ها را محدود کنید.
بهترین آجیل از دید طب سنتی
آجیل‌ها غنی از مواد معدنی هستند و مصرف آن‌ها برای رفع کمبود مواد معدنی بدن توصیه می‌گردد.
آجیل خوب برای تعطیلات عید 1
اگر دیابت دارید فندق بخورید
به گفته درمانگران طب سنتی، مغز فندق به این دلیل که نشاسته کمی دارد بهترین نوع آجیل برای افراد مبتلا به دیابت است. این دانه روغنی به‌دلیل داشتن فسفر موجب تقویت مغز شده و عملکرد آن را به وی‍ژه برای دانش‌آموزان و دانشجویان بالا می‌برد، در صورتی که فردی به افت فشار خون مبتلا باشد، می‌تواند با خوردن ۱۰ عدد مغز فندق برای بهبود وضعیت خود اقدام کند. در برخی متون طب سنتی به این نکته اشاره شده که ترکیب فندق بوداده با انیسون می‌تواند به‌عنوان بهترین دارو برای درمان سوزش ادرار و افزایش میزان باروری در مردان مورد استفاده قرار گیرد.

اگر ریفلاکس معده دارید گردو بخورید
درمانگران طب سنتی و دیگر شیوه‌های طبیعی درمان بر این باورند که مصرف روزانه ۲ عدد گردو می‌تواند تاثیر زیادی در تسکین و درمان ریفلاکس معده داشته باشد. به گفته این درمانگران مصرف بیش از اندازه گردو عوارض جانبی زیادی به همراه دارد که از میان آن‌ها می‌توان به ترک لب، زخم شدن دهان و خارش و قرمزی پوست اشاره کرد، بنابراین درمانگران به مردم توصیه می‌کنند با برنامه‌ریزی و مدیریت در طول ایام نوروز و دیگر روز‌های سال به خوردن حداکثر ۲ عدد گردو در طول روز اکتفا کنند و به این ترتیب از خواص درمانی آن برای درمان سنگ کلیه، درمان بیماری‌های ریوی و تنفسی و پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا بهره ببرند.

اگر بیماری قلبی دارید بادام زمینی بخورید
بادام‌زمینی اگرچه پروتئین زیادی دارد و موجب درمان و تسکین درد معده، سرفه‌های خشک و تقویت مغز می‌شود، اما مصرف آن باید با ملاحظات زیادی همراه باشد. خانواده‌ها باید هنگام خرید آجیل به تازگی بادام‌زمینی توجه زیادی داشته باشند چراکه بادام‌زمینی در میان مغز‌های روغنی بیشترین احتمال جذب آفلاتوکسین‌ها دارد و احتمال بیماری‌زا بودن آن بسیار زیاد است، بنابراین هنگام خرید بادام‌زمینی به براق بودن مغز و بوی آن توجه کنید و توجه داشته باشید که بادام‌زمینی به‌دلیل داشتن چربی اشباع شده که موجب افزایش کلسترول خون می‌شود، مصرف آن در افراد مبتلا به فشار خون و بیماران قلبی باید با پرهیز همراه باشد.
آجیل خوب برای تعطیلات عید 3
خواص بادام
در هر ۲۸ گرم بادام ۱۶۲ کالری، ۳ گرم فیبر، ۶ گرم پروتئین و ۱۴ گرم چربی وجود دارد.

در همین ۲۸ گرم شما می‌توانید ۳۷درصد ویتامین E روزانه خود را دریافت کنید. ویتامینی که برای حفظ عملکرد دستگاه ایمنی ضروری است.

بادام برای کاهش وزن و پایداری سطح قند خون مفید است. بادام با کاهش حس گرسنگی باعث می‌شود تا کالری مصرفی کمتری مصرف کنیم.

در یک تحقیق که توسط مجله بین المللی چاقی منتشر شده است، محققان ۶۵ نفر بزرگسال را به دو گروه تقسیم کرده اند که ۷۰درصد آن‌ها دارای دیابت نوع ۲ بودند. آن‌ها را به مدت ۲۴ هفته مورد آزمایش قرار دادند.

به یک گروه ۱۰۰۰ کالری به شکل مایع به علاوه ۸۵ گرم بادام دادند و به گروه دیگر هم همان کالری مایع به همراه مکملی شامل کربوهیدرات‌های پیچیده دادند. هر دو رژیم غذایی شامل کالری و پروتئین یکسان بود، اما در مقدار چربی با هم تفاوت داشتند.

بادام هندی
هر ۲۸ گرم بادام هندی ۱۵۵ کالری انرژی، ۱ گرم فیبر، ۵ گرم پروتئین و ۳۱درصد از نیاز شما به مس، ۲۳درصد منگنز و ۲۰درصد از منیزیم را تامین می‌کند.

درست مثل بادام، سطح قند خون شما را کنترل می‌کند. در یک تحقیق مشخص شد که سطح فعالیت آنتی اکسیدان‌های بادام هندی پس از برشته شدن افزایش پیدا می‌کند!

فندق
یکی از مزایای فندق اثر خوب آن‌ها برروی کلسترول است.

در یک تحقیق در که سال ۲۰۱۰ روی ۶۸ بیمار صورت گرفت مشخص شد بعد چهار هفته میزان سطح کلسترول بد خون به میزان قابل توجه‌ای کاهش پیدا کرد.

هر ۲۸ گرم فندق شامل ۱۷۷ کالری، ۱۷ گرم چربی، ۳ گرم فیبر، ۴گرم پروتئین است. از طرفی ۸۷درصد میزان منگنز، ۲۴درصد مس و ۲۱درصد ویتامین E مورد نیاز بدن را تامین می‌کند.

وجود منگنز برای کارکرد درست مغز و سیستم عصبی، سوخت و ساز چربی و کربوهیدرات و جذب کلسیم و تنظیم سطح قند خون بسیار ضروری است.

بادام زمینی
با اینکه بادام زمینی حاوی ۵۶درصد چربی است، اما اثر مفیدی را روی کاهش وزن می‌گذارد.

در یک تحقیق که روی کودکان صورت گرفته بود مشخص شد که کودکانی که بادام زمینی مصرف می‌کنند از مشکلات اضافه وزن کمتر رنج می‌برند. این کودکان میزان ویتامین‌های بیشتری را نیز دریافت می‌کنند.

در یک تحقیق دیگر که روی زنان بزرگسال صورت گرفته بود مشخص شد که زنانی که در رژیم کم چرب شان برای دریافت چربی از بادام زمینی استفاده کرده بودند، در طی ۶ ماه ۳ کیلوگرم وزن از دست دادند هر چند که خودشان قصد کاهش وزن نداشتند!

همچنین این تحقیق نشان داد که شانس بیماری کیسه صفرا نیز به طرز چشم گیری کاهش پیدا می‌کند.

۲۸ گرم بادام زمینی شامل ۱۶۴ کالری انرژی، ۱۴ گرم چربی، ۲ گرم فیبر، ۸ گرم پروتئین است. همان طور که می‌بینید بیشترین پروتئین را بین این آجیل‌ها دارد!
آجیل خوب برای تعطیلات عید 4
پسته
هر ۲۸گرم پسته حاوی ۱۶۱ کالری انرژی، ۱۳گرم چربی، ۳گرم فیبر و ۶گرم پروتئین است.

در سال ۲۰۰۹ در یک تحقیق که در دانشگاه پزشکی تگزاس صورت گرفت مشخص شد مصرف ۵۶ گرم روزانه پسته باعث کاهش ریسک سرطان ریه می‌شود.

اگر به دنبال این هستید که اشتهای خود را کنترل کنید، پسته بهترین دوست شماست.

در یک تحقیق جالب که در سال ۲۰۱۱ در مجله اشتها منتشر شد مشخص شد که مصرف پسته همراه با پوسته میزان کالری ورودی به بدن را کم می‌کند.

برچسب ها:
نظرات خود را برای ما ارسال کنید

آخرین اخبار