چاپ کد خبر: 122177
5 مهر 1402

ببینید | کعبه زرتشت بی صدا در حال ناپدید شدن از تاریخ ایران

زمین برای بلعیدن آثار تاریخی استان فارس از جمله تخت‌جمشید، نقش رستم و کعبه زرتشت دهان باز کرده است.

کعبه زرتشت

مطالعات و پژوهش‌های انجام‌شده از دشت مرودشت نشان می‌دهد که وضعیت فرونشست این دشت در استان فارس به حالت بحرانی درآمده است.

در این مطالعات و در تصاویر ماهواره‌ای ۱۰ سال گذشته از دشت مرودشت، تنها محدوده کوچکی از این دشت با پدیده فرونشست روبه‌رو شده بود، اما در مطالعات اخیر و در طول حدود ۱۵ سال اخیر، همه دشت مرودشت درگیر این پدیده شده و وسعت و سرعت فرونشست زمین در این دشت پیشرفت قابل توجهی داشته است.

بر اساس نتایج مطالعات تخصصی طی سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ که تحت عنوان پروژه به دانشگاه شیراز محول شده است؛ میزان سطح فرونشست در دشت مرودشت به دست آمده که نتایج این مطالعات در قالب گزارش به سازمان زمین شناسی تهران ارائه شده است.

در این مطالعات و در تصاویر ماهواره‌ای ۱۰ سال گذشته از دشت مرودشت تنها محدوده کوچکی از این دشت با پدیده فرونشست روبرو شده بود اما در مطالعات اخیر و ظرف حدود ۱۵ سال اخیر، همه دشت مرودشت درگیر این پدیده شده و وسعت و سرعت فرونشست زمین در این دشت پیشرفت قابل توجهی داشته است.

نتیجه این گزارش‌ها حاکی از آن است که شکاف‌های بسیارعظیمی در سطح زمین دشت مرودشت به پهنای نیم متر تا ۷۰ سانتی متر ایجاد شده است و در دشت شیراز هم شامل محدوده دریاچه مهارلو تا شمال غرب شهر در نقاطی فرونشست رخ داده است.

اراده‌ای برای حل بحران فرونشست در فارس وجود ندارد

عضو هیئت علمی بخش مهندسی راه و ساختمان و محیط زیست مهندسی دانشگاه شیراز با اشاره به اینکه تاکنون رسانه‌ها قدرتی برای حل مشکلات و معضلات فرونشست نداشته‌اند، می‌افزاید: حدود ۱۰ سال است که در تمام رسانه‌ها مشکلات فرونشست زمین را فریاده زده‌ایم اما نتیجه‌ای حاصل نشده است.

مریم دهقانی با بیان اینکه حدود ۱۶ سال است که درباره موضوع  فرونشست به صورت مستقیم فعالیت داشته‌ام و از میزان فرونشست در تمام نقاط کشور اطلاع کافی دارم، ادامه می‌دهد: اما تاکنون هشدارهایم در مورد فرونشست زمین هیچ تاثیری نداشته و اراده‌ای برای حل آن وجود نداشته است.

این استاد دانشگاه  تصریح می‌کند: بارها به مسئولان استان میزان فرونشست در تمام نقاط فارس را گوشزد و به طور متوسط سالیانه بیش از چندین بار در ارگان‌های مختلف درباره موضوع فرونشست صحبت شده است اما به دلیل نداشتن علم مردم در مصرف آب هیچ تاثیری در بر نداشته است.

دهقانی با اشاره به اینکه مقابله با پدیده فرونشست زمین متولی خاصی ندارد، عنوان می‌کند: اگرچه قدم های خوبی در این رابطه برداشته شده اما این مساله به کندی پیش می‌رود و به طور کلی تا حصول نتیجه، زمان زیادی باید صرف شود؛ هر ۱۲ روز یک بار تصاویر ماهواره‌ای به روز و سپس پردازش می‌شود در این راستا،تصاویر نقاطی که دچار فرونشست شده، استخراج و میزان سرعت آن برآورد می‌شود.

14001027001160 Test PhotoN

پتروشیمی تا خطوط ریلی تحت تاثیر فرونشست زمین

دهقانی فرونشست زمین در دشت مرودشت را فاجعه آمیز می‌داند و می‌گوید: شهرک صنعتی فتح آباد، کناره، فیروزی، پتروشیمی مرودشت، خط انتقال گاز که از دشت مرودشت عبور کرده‌اند، خطوط ریلی و زیرساخت‌ها همه تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارند.

وی مسکن مهر شرق شهر مرودشت را از پدیده فرونشست در امان نمی‌داند و ادامه می‌دهد: ساختمان این منطقه ترک برداشته و به میزان ۱۶ تا ۱۸ سانتی متر دچار فرونشست شده است؛ زمین زیر دیوارهای اطراف مسکن مهر دچار فرونشست شده است به نحوی که اگر در خط انتقال گاز مسکن مهر مرودشت شکستگی ایجاد شود، فاجعه‌ای عظیم رخ خواهد داد که غیر قابل جبران است.

تمام شهر مرودشت دچار فرونشست شده است

عضو هیات علمی بخش مهندسی راه و ساختمان و محیط زیست دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز نرخ فرونشست در مرکز شهر مرودشت را ٢ تا ٣ سانتیمتر و در اطراف این شهر را ١٢ سانتیمتر برآورد می‌کند و می‌گوید: در شهرها معمولا نشست اتفاق نمى‌افتد چرا که چاه‌هاى جذبى و آب فاضلاب موجود در شهر سفره‌هاى آب زیر زمینى را تغذیه و از فرونشست ممانعت مى‌کنند؛ مرودشت تنها شهرى است که تمام شهر دچار فرو نشست شده است .

هیچ کنترلی در مصرف آب شهری و کشاورزی نیست

دهقانی در بخشی دیگر از سخنان خود با بیان اینکه شهروندان همچنان با آب چاه مزارع خود را آبیاری می‌کنند و مسئولان هم هیچ تذکری به آن‌ها نمی‌دهند؛ تصریح می‌کند: هیچ کنترلی در مصرف آب شهری هم وجو ندارد؛ مردم در شرایطی که با کمبود آب مواجه هستیم به راحتی آب زیادی مصرف می‌کنند و تمام مشکلات را نمی‌توان بر گردن مسئولان انداخت.

این پژوهشگر دانشگاه شیراز دلیل اصلی فرونشست زمین را برداشت‌های بی رویه آب‌های زیر زمینی با مقاصد کشاورزی می‌داند و از وسعت و سرعت فرونشست طی سال‌های اخیر خبر می‌دهد.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه کشاورزی یکی از دلایل مهم فرونشست در استان است، می‌افزاید: در صورتی که میزان آب کشاورزان کاهش یابد؛ فریاد آنها بالا می‌رود و وظیفه رسانه‌ها است افراد را آگاه کنند.

وی معتقد است؛ نماینده‌ها به این دلیل که امکان دارد در حوزه انتخابی خود رای نیاورند به فشار کشاورزان تن می‌دهند و به مسئولان در جهت کشاورزی و آبیاری بی حد و مرز فشار می‌آورند، تصریح می‌کند: در حال حاضر موضوع آب و فرونشست به کلاف سر درگمی تبدیل شده که مدیریت آن بسیار دشوار شده است.

takhtjamshid2

شکاف‌های ۷۰ سانتی متری در نقش رستم

وی با اشاره به اینکه لبه فرونشست در منطقه تاریخی نقش رستم واقع شده که پهنای این شکاف به حدود نیم متر تا ۷۰ سانت می‌رسد، می‌گوید: این شکاف‌ها به فاصله ۱۰ تا ۱۵ متری منطقه باستانی نقش رستم ایجاد شده که هر ساله با اینکه این شکاف‌ها با شن و ماسه پر می‌شوند اما دوباره سر باز می‌کنند.

دهقانی می‌افزاید: اگر چه تخت جمشید تحت تاثیر فرونشست قرار ندارد اما در فاصله ۳۰۰ متری آن به دلیل قرار گرفتن در سینه کوه،  فرونشست حدودا ۱۰ تا ۱۵ سانتی رخ داده است.

دهقانی با بیان اینکه به میزان هر یک متر افت آب سطح زیرزمینی، فرونشست رخ می‌دهد، افزود: وقتی سفره زیرزمینی به میزان کافی در فصل زمستان تغذیه نشود، این مساله باعث می‌شود افت همچنان مداوم باشد و در نتیجه‌ی فشرده شدن لایه‌های زیرین، به صورت مستمر تداوم داشته باشد که ماحصل آن پدیده فرونشست زمین خواهد بود.

فرونشست زمین در محدوده جنوب شرق شیراز

دهقانی با اشاره به مطالعات پروژه فرونشست طی سال ۹۶، عنوان می‌کند: فرونشست زمین محدوده، جنوب شرق شهر شیراز که به دریاچه مهارلو وصل می‌شود را در بر می‌گیرد که شامل زمین‌های کشاورزی مناطقی همچون شهرک نیروی انتظامی و کفترک است و با سرعت ۴ تا ۵ سانتی متر در این مناطق پیش رفته است.

وی می‌افزاید: در شهر شیراز، سیگنال خاصی از فرونشست زمین به غیر از باغات قصرالدشت و باغ شهری‌های سمت گویم ثبت نشده است و در سایر نقاط سیگنال‌های ضعیفی از فرونشست به شکل نقطه‌ای ثبت شده است.

وی به سیگنال‌های ضعیف فرونشست زمین در محدوده فرودگاه شیراز هم اشاره می‌کند و می‌گوید: این سیگنال‌ها، یک سانتی متر یا کمتر از آن است که به فاصله ۲ تا ۳ کیلومتری فرودگاه شیراز ثبت شده و سیگنال‌های قوی‌تر در حد ۴ تا ۶ سانتی متر ثبت شده است.

سیگنال خاصی برای فرونشست در بافت شهری شیراز ثبت نشده است

دهقانی، با بیان اینکه دشت شیراز وضعیت بحرانی به لحاظ فرونشست زمین ندارد، بیان می‌کند: با توجه به مطالعاتی که تاکنون انجام شده است، سیگنال خاصی برای فرونشست در بافت شهر ثبت نشده است.

وی اظهار می‌کند: به کمک تکنیک‌هایی همچون هوش مصنوعی می‌توان پیش بینی‌هایی مثلا برای دو سال آینده در رابطه با فرونشست زمین انجام دهیم چرا که تصاویر ماهواره‌ای دقیقی در این رابطه ثبت می‌شود که میزان فرونشست زمین را با دقت یک سانتی متر به ما نشان می‌دهد.

فرهنگ سازی در میان مردم عادی شود

عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز معتقد است در جهت کاهش مشکلات آب باید فرهنگ سازی در میان مردم عادی شود و بر لزوم تغییر زاویه دید مردم نسبت به مصرف آب تاکید می‌کند.

دهقانی می‌گوید: مهاجرت افراد باعث شده تا دانشگاه با شیب ملایمی برچیده و با کاهش ورودی مواجه شود که این مهم سبب شده تا شعاع تاثیر اساتید دانشگاه در موضوع تغییر الگوی مصرف آب کاهش یابد.

وی با بیان اینکه طی جلسه‌ای که با مسئولان داشته‌ایم مقرر شد تا فرهنگ سازی از طریق  ان. جی. او ها انجام بگیرد، تصریح می‌کند: سازمان‌های مردم‌ نهاد به هیچ عنوان نمی‌پذیرند که مشکلات آب در استان فارس حاد است.”ایلنا”

بلایی که کشاورزان سر تخت جمشید و نقش رستم آورده اند و مجوز آب شان باید باطل شود

سیب زمینی شکم پر بسیار خوشمزه و آسان که حتما باید امتحان کنید

۱۳ کاربرد باور نکردنی فویل آلومینیومی

کانال اخبار فوری و بدون سانسور ، کانال اخبار فارسی ، خبر فوری خبر حوادث

 کانال تلگرام 

 کانال واتساپ 

 کانال ایتا

کانال سروش 

 کانال روبیکا

کانال بله

 

نظرات خود را برای ما ارسال کنید

ناشناس چهارشنبه , ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۴

جاوید وماندگار تخت جمشید وکعبه زرتشت ونقش رستم شیراز به دور از افغانی وفرونشست آمین

مینا چهارشنبه , ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۴

همه کشورای دیگه آثار باستانی خودشون رو با جون ودل حفظ میکنن بعد تو کشور ما دولت و مسئولین از خداشونه که این آثار چون از پادشاهان و تاریخ باستانه نیست و نابود بشه __ ای وای و صد افسوس

آرمیتا چهارشنبه , ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۲

حتی اگر تمام اثار باستانی ایران از بین بروند ایرانی تاریخ خودشان را بهتر از تاریخ اعراب بلدند

امیر چهارشنبه , ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۳:۵۷

خب دیگه به ارزوتون رسیدین کاری کنید که تاریخی از گذشته نمونه

مهدی انصاری چهارشنبه , ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۰:۵۹

با درود..
از آثار تاریخیمان گذشته این منوال برداشت آبهای زیرزمینی بتدریج سبب نابودی کل اراضی و دشتها و درختان و برکه ها میگردد و حوادث شدیدتری نیز در شهرها ایجاد میگردد..
از قرار معلوم تنها راه حل موثر آن است که با جدیت و پیگیری مداوم بر اراضی کشاورزی نظارت شود و چاه های عمیق پلمپ گردند…

کاربر سه شنبه , ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۳

دوستان ما مردم خودمون باید یه همفکری برای نجات آثار نیاکانمان بکنیم.
اگه هر ایرانی ۱۰۰۰ تومن هم بده با فاصله کمی که استان پارس با دریا داره میشه به اون سمت آب کشید .
فقط باید پیمانکار از خود استان پارس باشه و کار رو انجام بده بعد مردم پول جمع میکنند و بهش میدن لطفا یه سایت یا گروه برای اینکار درست کنید فقط باید مراقب دزدی و نفوذ پان ها و دشمنان ایران باشیم

کاربر سه شنبه , ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۳۳

دشمنی با تاریخ ایران فایده ای برای شما نداره ما سوگند میخوریم که هویت و فرهنگ شاهنامه و هخامنشی و ساسانی رو به فرزندان و نسل بعد برسونیم…

ناشناس سه شنبه , ۱۱ مهر ۱۴۰۲ - ۴:۵۵

خدا ببلعتتون

ایران دوست دوشنبه , ۱۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۵

اگر جلو برداشت ابهای غیر قانونی وقانونی را نگیریم این پد یده خطرناک کل کشور را نابود خواهد کرد

ناشناس یکشنبه , ۹ مهر ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۰

وقتی برخی در تریبونهای دینی صراحتا اعلام میکنه تاریخ ما ۱۴۰۰ به این سمت هست دیگه از این واضحتر همه اینا هدفشون مدفون کردن تمدن قبل ۱۴۰۰سال و شکوهمند هستن،همه تبلیغات و مستندها و فیلم ها هدفشون ترویج اماکن مذهبی و غیره…….

ایرانی یکشنبه , ۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۹

وقتی حکومت که بر ایران عربی است شما چه انتظاری دارید

یحیی یکشنبه , ۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۸:۴۹

ایرانیان متاسفانه خیلی از باورهای دینی دور شده اند.
بنظر من باید آثار هخامنشیان را خراب کرده تا مردم دوباره به ارزشهای دینی معتقد و پایبند شوند

ا یکشنبه , ۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۹

یا ابا الفضل همه نوع بلا سرمون اومد چون ریشه داشتیم
تا بحال موندیم بی ریشگی رو نمیدونیم

ستار شنبه , ۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۵

فقط‌اون..که گفته‌کعبه‌ زرتشت‌ اسم عربی‌هست‌ مال ایلامیان‌زدن به اسم هخامنشیان..،…. ایلامیان‌عرب نبودن‌ بدبخت‌ .. خور
اصول و آداب مهم مهمانی و مهمانداری که خانم خانه باید بلد باشد

شیوا شنبه , ۸ مهر ۱۴۰۲ - ۷:۳۸

فساد ادارات و سازمان ها را برداشته شما دارید چرت و پرت میگید…پول ..سکه…زمین…نداشته باشی…فلان هم ازت میخوان

علی جمعه , ۷ مهر ۱۴۰۲ - ۲۳:۴۸

مصر با آثار باستانی ک به نمایش میذاره میلیارد دلار در میاره، چقد شغل ایجاد کرده..
اونوقت ما فقط خبر نابودی محیط زیست و تمدن خودمون چیزی نمیبینیم

ناشناس جمعه , ۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۶

به جهنم به درک

علی جمعه , ۷ مهر ۱۴۰۲ - ۹:۰۰

واقعا خاک تو سر انسان های نادان و بی سواد که با چاه زدنشون باعث میشه زمین فرونشست کنه و مهمترین آثار ایران نابود کنه

محقق تاریخ جمعه , ۷ مهر ۱۴۰۲ - ۸:۰۰

کعبه زرتشت که یک اسم عربی است در حقیقت یک اثر اعیلامی است که می خواهند به اسم هخامنشیان به تاریخ ایران اضافه نمایند ….و باد آورده را باد بدرود …

ناشناس جمعه , ۷ مهر ۱۴۰۲ - ۶:۰۷

به اسم خود کفایی سفره های آب زیر زمینی رو خالی کردند یک مشت … که مدیریت منابع آب را بر عهده داشتند واین سرنوشت شوم را رقم زدند

حافظ پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۲۳:۵۳

یاد وتاریخ ایران عزیز همیشه زنده است گفتار نیک کردار نیک پندار نیک
درود بر مردان سرزمین مان ایران که در کشور خود بیگانه هستند

اوا پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۷

زمین ک خود ب خود دهان باز نمیکند انسان باعثش است
از بس میکنند فکر میکنند طلا وگنج پیدا میکنند

ناشناس پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۲۳:۰۶

کعبه زرتشت …تخت جمشید …هم ویران شوند ایران و ایرانی یاد هخامنشیان قدرقدرت را همیشه بیاد خواهند داشت.
آنانکه خودشان شبیه هخامنشیان کردند کجایند؟
دشمنی با تاریخ ایران هم فایده ندارد

باهر پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۷

مدیریت .. و گروه گرا و.. بدون هیچگونه مطالعه دقیق و سنجش و مشورت با متخصصین کشور( البته آنهایی که به هر دلیل باقی مانده و فرار نکرده آند) هر کاری که بنظرش رسید یا توسط افراد متملق به او القا کردند هر دو پایش را در یک کفش می کند که حاشا و لله بایستی اینکار انجام گیرد و کاری به عواقب خطرناک آن برای مردم و کشور ندآرد.
یکی از این موارد که باعث نابودی محیط زیست و حرث و نسل مردم شده و میشود بحث خودکفایی محصولات اساسی می باشد که آب زیادی نیاز دارند و درنتیجه آب دشتهای کشاورزی از بین برده و نتیجه آن هم فرونشست دشتهاست و نیز پدیده حاشیه نشینی.
یا ساخت کارخانجات آب بر در اینگونه دشتهاست.
و ….

کشاورز پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۴

در بین کشاورزان هم تبیعض وجود دارد. من کشاورز هستم فقط با سهمیه آب توانستم ۲ هکتار زمین گندم بکارم و شارژ تمام شد و صیفی نکاشتم و تابستان بیکار بودم. اما پمپ های چاه کنار من شب و روز بدون قطعی، مگر برق سراسری قطع شود، آب مصرف می کنند و حتی زمین‌های شان را اجاره افغانی و ایرانی داده اند، لطفا از مسولین آب منطقه ی ارسنجان بخواهید که چرا قانون فقط برای ضعفاست.
آیا ما هم باید راه همان‌ها که شب و روز آب مصرف می کنند را که خودتان هم می دانید چه راهیست پیش برویم.؟

مسعود پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۴

مردم حتی همین اعراب ساکن ایران هرگز تاریخ فاخر و شکوهمند ایران را از یاد نمی برند

ناشناس پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۹

درکشوراراده ای برای رفع این مشکل وتوجه به اثارباستانی وتاریخ گذشته این سرزمین کهن وجودنداردوحتی بعضیها تلاش میکنند که این اثار کهن که باعث افتخار ایرانی هاست راهم نابودکنند من به تازگی رفتم واون رودیدم وقبرکورش کبیر روهم دیدم فقط تاسف خوردم وگریه کردم که باهزینه بسیارکم میشود ازاین اثارمحافظت کرد
وبه این نتیجه رسیدم که میراث فرهنگی نقش خودرودرتخریب این اثارکهن به خوبی ایفا کرده وهیچ تلاشی برای نگهداری اونهاانجام نمیده

ناشناس پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۱

چیزی که دشمن می‌خواند با کارشکنی آثار قبل از تجاوز اعراب نیست و نابود شود

ت پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۷

بدبختی لایحه حجاب هنوز در شورای نگهبان است.بمحض تصویب،خواهشمندیم لوایح کنترل آب ها را تصویب کنید

سجاد.خسته پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۶

اونکه داره کلا فراموش میشه دکان بازار عرب.رسم زرتشت وفرزندان رستم گون کوروش درحال شکوفایی وبیداری از خواب تاریخی اند به مدد پاک یزدانِ نیکسرشت

محمد طاها طحانی پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۱

درسته که اضافه برداشت آب در اول انقلاب علت این فرونشست ها هست اما حالا عوضش خوبه که با درایت آقایان مسئول در آن زمان ما الان در تولید گندم خودکفا هستیم!!!! یا همونم نیستیم????????????✌️

خودکم‌بینی پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۸

مهم اینه که سادات (پدرعرب‌ها) بر ایران حکومت کنند… فدای سادات!!!!! حدوداً ۱۵ میلیون مغولی (هزاره افغانستانی) در ایران است… اونوقت میگید اختلاط نژادی شده!!

وحید پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۲

هندونه کاشتن برنج کاشتن بهونه خوبی هست برا نابودی این بناها تاریخی که به چشم قابل رویت هستند نه اینکه فقط قصیده باشند یا جعلی

H پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۴

افغانی هارو بیرون کنین پنج برابر خودمون اب مصرف میکنن در حالی که بیشتر معادن کشور خودشون دست نخورده هست
۱۰ میلیون افغانی داخل کشور وس کو امنیت که میگفتین!

ناشناس پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۸:۲۵

اینا ازخداشون چیزاز پادشاهان نمونه

رضا پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۶:۳۹

اگر بتونن منفجرش میکنن تا دیگه اثری از اینا نباشه.

مهدی پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۵:۲۹

جلو برنج کاران استان فارس رو بگیرید درست میشه

محمد پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۰:۵۶

علت خشکاندن درختان مسیر ورودی تخت جمشید چیست . آیا برای گردشگران و توریست های خارجی و داخلی فضای سبز و بوستان های سر سبز نیاز نیست . آیا از رونق انداختن تخت جمشید با خشکاندن درختان کلید خورده است .

A.m.n پنجشنبه , ۶ مهر ۱۴۰۲ - ۰:۵۱

دوستان عزیز به خاطر برداشت بی رویه آب از چاه های غیر مجاز در منطقه کامفیروز بیشه بزرگ وتاریخی کربال خشک وبی آب و علف شده این غفلت تاوان سنگینی برای منطقه و استان فارس داره

سعید چهارشنبه , ۵ مهر ۱۴۰۲ - ۲۳:۳۱

این اثارباستانی اگرتویه کشوری مثل ترکیه بودمیفهمیدبن چه پولی ازتوریست پارومیکرداینجاهیچ اهمیتی نمیدن ایناهمش گنج که ماقدرش نمیدونیم

حمید چهارشنبه , ۵ مهر ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۹

هندوانه این همه اب مصرف میکنه
چرادولت اجازه میده تاکاشت بشه مثل ترکیه. نزارین

آخرین اخبار